Karaman Yunuskent Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Kadınlar 3.Lig’de ilimizi temsil eden bayanlar için kentteki iş adamlarına ve protokole kulübe destek olmaları çağrısında bulundu.

Karaman Yunuskent Spor Kulübü yöneticileri, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası kulüp hakkında bilgi veren Yunuskent Spor Kulübü Başkanı Fatih Şimşek’in konuşmasının ardından kulüp yöneticileri, “Karaman’da “kız futbol mu oynar?” diye bir bakış açısı var” diyerek maddi ve manevi destek verilmediğini vurguladılar.

Karaman Yunuskent Spor Kulübü’nün müsabakalarda Karaman’ı temsil ettiğine vurgu yapan kulüp yöneticileri, “Karaman’ın en büyük sıkıntısı diğer şehirlerin Karaman’ı bilmemesi. Biz müsabakalara gittiğimizde hem Karaman’ı tanıtıyoruz hem de Karaman’ı temsil ediyoruz. Karaman Belediyesi’nin ve diğer protokol üyelerinin destek vermesi gerek.

3 yıl önce kurulan bayan futbol takımımıza bu ana kadar ufak tefek yardımlar geldi. Gelen yardımlar ancak kulübümüzün ayakta durmasını karşılamakta. Bizim öncelikli amacımız ilimiz genç kızlarına kendilerini ifade edebilecekleri yeni bir sosyal faaliyet alanı oluşturmaktı. Daha sonra ilimizi sırasıyla 3. lig, 2. Lig, 1. lig ve Avrupa turnuvalarında temsil etmek. İlimizde sportif faaliyetleri yürütmek oldukça zor. Sportif faaliyetler oldukça masraflı ve sponsor bulmak neredeyse imkansız. Karaman’da 1996-2006 yaş grupları arasında 60’dan fazla lisanslı öz ve öz Karamanlı kız futbolcumuz var. Karaman’da “kız futbol mu oynar?” diye bir bakış açısı var. Bu yüzden Karaman’dan hiç kimse maddi ve manevi destek vermedi ve vermiyor. Bu zamana kadar hep zorluklarla geldik. ” dediler.