23 Mart 2016 Çarşamba günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, basketbol il temsilcisi Murat Ekiz, basketbol antrenörü Yasemin Karabağ ve çok sayıda sporcu velisi katıldı.
Açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz’in yaptığı toplantıda proje ile ilgili genel bilgiler öğrenci velileri ile paylaşılarak, öğrenci velilerinin proje ile ilgili merak ettiği konular hakkında bilgiler verildi.
Karaman’da basketbol sporuna iyi bir alt yapı oluşturmak, çocuklara bu sporu sevdirmek ve kulüpleşmeyi desteklemek adına hayata geçirilen “Minik Eller Basketbolda” projesi Karaman’da ses getirmeye hazırlanıyor. Proje kapsamında pilot okul olarak Abdurrahim Karakoç, Sabiha Gökçen ve Gazi İlköğretim okullarında yapılan antropometrik seçimler sonunda yapılan yetenek taraması çalışmalarında 130 öğrenci yapılacak olan bir aylık eğitimde yer alma şansı yakaladı.
Proje hakkında bilgi veren Ekiz;” “Minik Eller Basketbolda” projesi Karaman’da basketbol adına yapılan en güzel ev en detaylı projelerden biridir. Bu projemiz ile ilimizde basketbol adına iyi bir alt yapı oluşturmak ve kulüpleşmeye destek olmak istiyoruz. Şuanda antropometrik taramalarımız sonucunda 130 öğrencimize ulaştık. Çocuklarımız antrenörlerimiz eşliğinde 1 aylık bir eğitimden geçecek. Bu eğitimler sonunda yetenekli olan ve basketbol branşına uygun öğrencilerimiz belirlenip proje kapsamında eğitimlerine devam edecekler” diye konuştu.
UZUN SÜRELİ SPORCU POTANSİYELİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ
Projenin, Karaman’da basketbol için yapılan güzel çalışmalardan biri olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Hayata geçecek olan bu proje ile basketbolda uzun süreli sporcu potansiyeli sağlamak istiyoruz. Şuan için belirlediğimiz üç pilot okulumuzda yetenek taraması yapılarak öğrencilerimiz projeye dahil edildi. İleri ki dönemlerde ise bu çalışmayı tüm okullarımızda uygulayarak yeni yetenekleri keşfetmek istiyoruz. İnşallah bu proje ile ilimizde basketbol da iyi bir alt yapı oluşturacağız ve geleceğin basketçilerini bünyemizde yetiştirme fırsatı bulacağız” dedi.