Sporu tabana yaymak ve gençleri sporla buluşturmak için Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Karaman Belediyesi Kent Konseyi Spor Meclisi Sokak Basketbolu turnuvası 19 Mayıs 2015 Salı günü saat 19.00’da Aktekke Kent Meydanında gerçekleştirilen büyük bir coşku ile başladı.

Katılımın ve ilginin yoğun olduğu turnuva açılışına Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürleri Aslan Yıldız, Vedat Akyar, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karaman Valisi Murat Koca ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkanın hava atışı ile başlattığı ilk gün karşılaşmaları renkli görüntülere sahne oldu.

Renkli görüntülere sahne olan turnuva hakkında açıklamada bulunan Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Bugün açılışını yaptığımız Karaman Belediyesi Kent Konseyi Spor Meclisi Sokak Basketbolu turnuvası sporseverlerce büyük ilgi gördü. İlk gün sekiz maç oynanan turnuva 4 gün devam edecek olup, turnuva sonrası dereceye giren sporcularımız çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.Şuan sadece 18 yaş altında gerçekleştirilen 3X3 sokak basketbolu turnuvası sporseverlerden büyük ilgi gördü. Turnuvayı18,25 yaş ve 25 yaş üstü olarak tüm yaş gurubunun mücadele edebileceği turnuva haline getireceğiz. Turnuvalara katılmak isteyen vatandaşlarımız Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne giderek yada arayarak detaylı bilgi alabilirler ve kayıt yaptırabilirler” diye konuştu.