Karaman Gençlik Spor Kulübü ve Atak Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü tarafından düzenlenen “Mahalli İzcilik Kampı” sona erdi.
Karaman İzcilik il temsilciliği 2014 yılı faaliyet programında yer alan ve Çanakkale Milli Bilinç kampına hazırlık amacıyla düzenlenen Mahalli İzcilik Kampı 04-06 Nisan 2014 tarihleri arasında Çamlık mevkiinde 120 izcinin katılımı ile gerçekleşti.

Karaman Gençlik Spor Kulübü izcileri ve Atak Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü izcilerinin birlikte düzenlendiği organizasyon 3 gün boyunca devam etti. İzciler kamp süresince ilkyardım, sivil savunma, okçuluk, teknik iz işaretleri, izci düğümleri, düdük komutları gibi istasyon çalışmaları yaparak çevre gezilerine katıldılar.

05 Nisan akşamı kamp ateşi yakan izcilerimiz, kendi hazırladıkları sunumları izci arkadaşlarına ve geceye katılan kamp misafirlerine sergilediler.

Kampla ilgili açıklamada bulunan İzcilik il temsilcisi F.Nilgün Kuşçu, “ Çanakkale Milli Bilinç kampına hazırlık kapsamında gerçekleştirilen Mahalli İzcilik Kampının çok verimli geçtiğini söyledi.

Kuşçu, kamp çerçevesinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini ifade ederek, “İzcilerimizi Çanakkale Milli Bilinç Kampına hazırlamak düşüncesiyle mahalli kamp düzenledik. Kampımıza Karaman Gençlik Spor ve Atak Gençlik Spor Kulüplerimizden toplam 120 izci ve lider katıldı. Karaman Çamlık mevkiinde düzenlediğimiz kampımız 3 gün sürdü. İzcilerimiz, kamp boyunca çeşitli aktivitelere katıldı. Çeşitli konularda izcilerimize seminer verdik. Ayrıca kamp ateşi yaktık. Çocuklarımız burada özel yeteneklerini sergileme fırsatı da buldu” dedi.