Karaman’da Sümer Mahallesi mevkiinde yapım çalışmaları devam eden Çok Amaçlı Spor Salonu(Sporcu Fabrikası)hızla yükselmeye devam ediyor. Tesisleşme anlamında Karaman için büyük bir öneme sahip olan Sporcu Fabrikası projesi en kısa zamanda tamamlanarak Karamanlı sporcuların hizmetine sunulacak. 
Yetenekli birçok sporcuyu bünyesinde barındıran ve alt yapıdan yetiştirdiği başarılı sporcuları Türk sporuna kazandıran Türk Dili’nin Başkenti Karaman, tesisleşme alanında yapılan projelerin tamamlanmasıyla birlikte Türk sporunun başkenti olma yönünde hızla ilerliyor.
“Türk Sporuna Yeni Yetenekler Kazandırmak İstiyoruz”
Karaman’ın yetenekli sporcular yönünden zengin bir kent olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Göreve başladığımız günden bu yana Karamanlı sporcularımızın ulusal ve uluslararası birçok arenada başarı ve başarılarla döndüğüne şahit olduk. Karaman ciddi anlamda yetenekli sporcu yönünden çok zengin bir şehir. Bizlerde Spor İl Müdürlüğü olarak, yetenekli sporcularımızı daha iyi koşullarda ve daha iyi tesislerinde yetişmelerini sağlamak için çalışmalarımıza bu yönde devam ediyoruz.  Karaman için büyük bir yatırım olan Sporcu Fabrikasının yapımı tamamlandığında ilkokul ve lise çağındaki tüm gençlerimiz bu tesisimizden haftanın her günü rahatlıkla yararlanabilecek” diye konuştu.
Kısacık ayrıca, “Sporcu Fabrikası’nda sağlık odaları, idari ofisler ve kafeterya gibi birçok alanlarının bulunduğunu belirterek, gençlerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri, daha iyi ve kaliteli alanlarda spor yapmaları için yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.