Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim kapsamında Karaman’da görev yapan 8 il hakemi ve 22 faal voleybol hakemi eğitim görüyor. Gerçekleştirilen teorik ve uygulamalı eğitimler sonunda voleybol hakemleri sınava tabi tutuluyor.

Karaman hakem camiasına yeni ve genç hakemleri kazandırmak istediklerini kaydeden Voleybol İl Temsilcisi Ali Sak,” Karaman’a yeni hakemler kazandırmak ve ilimizde aktif olarak görev yapan hakemlerimizi her ay düzenli olarak verilen eğitimlerle daha tecrübeli hale getirmek ve müsabakalarda daha sağlıklı maç yönetmeleri adına eğitimlerimiz devam etmektedir. Her ay düzenli olarak yapılan eğitim seminerlerimizin ardından inşallah daha dinamik ve başarılı hakemler kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Eğitimler Her Ay Düzenli Olarak Devam Edecek

Karaman’da gerçekleştirilen müsabakalarda aktif olarak görev yapan voleybol hakemlerinin her ay düzenli olarak voleybol il temsilciliği tarafından eğitim verileceğini dile getiren Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, " Hakemlerimiz İl Müdürlüğü toplantı salonunda her ay düzenli olarak eğitimlerine devam ediyor. Hakemlerimiz aldıkları bu eğitimler sayesinde maçlarda daha dikkatli ve daha başarılı olacaklardır. Bizler Karaman’a uzun yıllar hizmet edecek hakemler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hakemlerimiz arasında iki hakemimiz Ulusal hakemliğe teklif edilmiş ve başarılı olmuştur. Voleybol il temsilciliğimizin verdiği eğitimler ile çalışmalarımız devam edecek. Böylece hem hakem sayımız artacak hem de hakemler arasında tatlı bir rekabet olacak" açıklamasını yaptı.