Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

1- Gençlik Merkezi İhalesi 19 Haziran’da tamamlanmış olup, ihale sonuçlandırıldığında, sporcularımızın, gençlerimizin refahının sağlanacağı, toplumumuzun sağlıklı ve zinde bir yapıya kavuşacağı, sosyal ve kültürel kalkınma aracı olarak sporun daha çok kullanılacağı ve ilimizin spor alt yapısını güçlendireceğini umuyorum.

2- Karaman Şehir Stadında daha önce yapılmış olan tartan pist eskimiş olduğundan yenilenmesi için 3 Milyon TL ödenek ayrılmış olup, bu ödenekle tartan pist yenilenecektir. Tartan pistin yenilenme ihalesi 12 Ağustos’ta gerçekleştirilecektir,

3- İlimizin; spor, sosyal ve kültürel çalışmaları açısından önemli bir açığını giderecek olup, Karamanımıza yeni kazandırılacak olan 3000 kişilik Kapalı Spor Salonu’nun ödeneği ayrılmış olup yatırım programına alınmıştır. Kapalı Spor Salonunun arsa ihtiyacı, yaptığımız girişimler neticesinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan arsa temin edilerek çözülmüş olup, arsanın, izin ve imar işleri devam etmektedir. Çalışmalar bitirildiği zaman Karamanımız 3000 kişilik Kapalı Spor Salonuna kavuşacaktır.

Yukardaki tüm yatırımların ilimize kazandırılmasında, emeği geçen herkese Karaman Halkı adına teşekkür eder, yatırımların ilimize hayırlı olmasını dilerim.'' dedi.