Türk Dili’nin Başkenti Karaman’ın ev sahipliğini yaptığı “Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası” yarışları 6 kategoride faklı illerden gelen toplam 134 sporcunun mücadelesine sahne oldu. Karaman ekibi bu önemli şampiyonaya antrenör Barış Ünlü nezaretinde Gençlik ve Spor Kulübü 28, Performans Spor Kulübü 4, toplamda 32 sporcu ile katıldı.

Üç gün boyunca zorlu mücadelelerin yaşandığı şampiyonada Karamanlı bisikletçiler, göstermiş oldukları performans ve azim ile toplamda 8 madalya kazanarak Karamanı en iyi şekilde temsil etmesini bildiler.

Şampiyona sonrasında Karamanlı sporculardan Fatma Sezer, Saate Karşı Türkiye Şampiyonu(Yıldız Bayan), Genel Ferdi Türkiye Şampiyonu. Semra Yetiş, Saate Karşı Türkiye 3.'sü (Büyük Bayanlar), Yol Yarışları Türkiye 2.'si, Genel Ferdi Türkiye 3.'sü. Selver Sezer Saate Karşı Türkiye 2.'si(Genç Bayan), Genel Ferdi Türkiye 3.'sü. İrem Ceren Akan, Saate Karşı Türkiye 3.'sü olma başarı gösterdi.

Karaman’da gerçekleşen şampiyonanın sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Öncelikle şampiyonada dereceye giren ve kategorilerinde Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösteren sporcuları tebrik ediyorum. Karaman’ın tanıtımı açısından önemli bir şampiyona olan Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası, ilimizde 3 gün boyunca sorunsuz bir şekilde devam etti. Bu önemli organizasyonda Karamanı, Gençlik ve Spor Kulübü ile Performans Spor Kulüplerinden toplam 32 sporcumuz temsil etti. Sporcularımız gösterdikleri performans ve aldıkları sonuçlar ile yüzlerimizi güldürmesini bildiler. Tabi ileriki zamanlarda daha iyi sonuçlarla yüzlerimizi tekrar güldüreceklerinde eminim. Şampiyonada sporcularımızı en iyi şekilde hazırlayarak bu şampiyonada yarışmalarını sağlayan antrenörümüze ve Karaman için ter döken tüm sporcularımıza verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”