Karaman’da kurulduğu yıldan itibaren birçok başarıya imza atan Karaman İşitme Engelliler Spor Kulübü, başarı serisini her geçen yıl elde ettiği derecelerle arttırmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Judo ve Atletizm Şampiyonalarında boy gösteren Karaman ekibi gösterdiği başarılı performansla kupa ve madalyaların sahibi oldu.

İlk olarak Antalya Zeytinköy Atletizm Sahası’nda düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonasında 100, 200, 400, 800, 1500, 3000, 5000 ve 10.000 metre, Çekiç atma, Uzun atlama, Yüksek atlama, Disk, cirit ve gülle atma, 100-110-400 metre engelli kategorilerinde mücadele eden Karaman ekibi yarışmalar sonunda 5 birincilik, 7 ikincilik ve 3 üçüncülük elde ederek milli takım kampına katılmaya hak kazanan takımlar arasında yerini aldı.

Yine Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Samsun’da 19 Mayıs İlçe Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Judo Şampiyonası’nda 52 sporcu arasında kürsü mücadelesi veren Karaman İşitme Engelliler Spor Kulübü’nden 48 kiloda Ayşegül Uğuz birinci, 70 kiloda Ayşe Kesiktaş birinci, 63 kiloda Elif Sağlamel birinci, 60 kiloda Halit Tekin ikinci, 60 kiloda Mehmet Kesiktaş üçüncü ve 73 kiloda Eren Kaynar üçüncü olarak göğüs kabartmaya devam etti.

Şampiyona sonrası atletizm ve judo branşında başarı elde eden sporcular İşitme Engelliler Derneği Başkanı Ali Semiz eşliğinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ı makamında ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette şampiyona hakkında sporculardan bilgi alan Kısacık, sporun farklı branşlarında bir araya gelerek engelleri sporla aşan ve katıldıkları turnuvalarda Karaman’ı en iyi şekilde temsil eden sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederek, il müdürlüğü olarak her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

Ziyaret, günün anısına fotoğraf çekimi ile son buldu.