Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği işbirliğiyle, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü kapsamında “Gaziantep Kurtuluş Koşusu” düzenledi.
Türkiye genelinde 55 ilden 24 bin 941 sporcu ve vatandaşın katıldığı yarışmada, Karaman’ın başarılı atletlerinden Ümmühan Karaçadır 10 km Büyük Bayanlar kategorisinde rakiplerini geride bırakarak birinci olma başarısı gösterdi.
Türkiye’nin dört bir yanında katılımın olduğu koşuda ayrıca, 10 bin metre 7 kategoride gerçekleştirilirken, 5 metrede de halk koşusu yapıldı. 35-39 Yaş Grubu, 40-44 Yaş Grubu, 45-49 Yaş Grubu, 50-54 Yaş Grubu, 55-59 Yaş Grubu, 60-64 Yaş Grubu, 65 ve üzeri ile halk koşusu kategorilerinde yapılan koşuya, yaş sınırı olmaksızın herkes katıldı. Kadın ve erkek kategorilerinde gerçekleştirilen koşuda mili atletler de yer aldı.
Karaçadır’ın elde ettiği başarıdan dolayı mutluluklarını dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Başarılı sporcumuz Ümmühan Karaçadır, Gaziantep’te düzenlenen bu büyük organizasyonda rakiplerini geride bırakarak birinci olma başarısı göstermiştir. Bu tür anlamlı başarılar Karaman’da genç sporcularımıza örnek teşkil etmektedir. Başarılarından dolayı sporcumuzu ve antrenörümüz Murat Yurdadön’ü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.