Karaman’da atletizm antrenörü Cihan Güç eşliğinde yaklaşık 3 ay önce atletizm branşıyla tanışan atletizm sporcusu Emine Akan, 23-25 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda gerçekleştirilen Turkcell 16 Yaş Altı ve Yıldızlar Türkiye Salon Şampiyonasında Türkiye 6.’sı olma başarısı gösterdi. Başarılı atlet yıldızlar kategorisinde üç adım, uzun atlama ve yüksek atlama branşlarında katıldığı yarışlarda 3 aylık bir spor geçmişi olmasına rağmen 10.48’lik derecesi ile büyük kulüplerin dikkatlerini üzerine çekmeyi başarırken, atletizm milli takım kampına girmeye hak kazandı.

Hedeflerinin üç adım ve yüksek atlama branşlarında Türkiye rekoru kırıp uluslararası arenada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirten antrenör Güç;” Sporcumuzla kısa bir sürede disiplinli ve yoğun bir tempoda çalışarak güzel bir başarıya imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha yolun başında olmamıza rağmen inanarak çıktığımız bu yolda emeklerimizin meyvesini ilk karşılaşmamızda almamız bizi daha da çok hırslandırdı. Sporcumuz inşallah daha disiplinli bir çalışma ile daha güzel başarılara imza atacaktır” şeklinde konuştu.

Emine Akan’ın elde ettiğin başarıdan dolayı mutlu olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” Atletizm branşına yeni başlamış olan sporcumuzun kısa bir zamanda böyle güzel bir başarı elde etmesi bizleri gururlandırdı. Sporcumuzu ve antrenörümüzü emeklerinden ve elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum. İl Müdürlüğü olarak başarılı sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.