Karaman’ın başarılı atletlerinden Berat Ergil, 23-25 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul’da Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu’nda düzenlenen Turkcell 16 Yaş Altı ve Yıldızlar Türkiye Salon Şampiyonasında 3000 metre de 8,55’lik derecesi ile Türkiye 5.’si olarak başarılı bir sonuca imza attı. Milli takım atletizm antrenörleri Murat Yurdadön ve Mevlüt İnanır eşliğinde çalışmalarına devam eden başarılı atlet elde ettiği derece ile milli takım kampına davet edildi.

Milli takım kampına iki sporcu

Alınan bu derecelerin ardından Karamanlı atletler Türkiye milli takımına davet edildi. Elde ettikleri derecelerle Berat Ergil ve Emine Akan, 26 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan milli takım kampına davet alırken elde edilen başarılar Karaman atletizm camiasında sevinçle karşılandı.

Karamanlı sporcuların aldıkları başarılar kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Atletizm branşında alınan başarılı sonuçlar sporcularımızın ve antrenörlerimizin disiplinli ve inançlı çalışmalarının sonucudur. Bu başarılarda sporcu ailelerinden de çok büyük destek görüyoruz. Zamanla bu başarı grafiği artarak devam edecektir. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.