Atletizm Federasyonu, 2015 faaliyet takviminde yer alan ve İzmir'de gerçekleştirilen TAF Turkcell Küçükler kulüpler müsabakaları ve Naili Moran 16 yaş altı Türkiye Şampiyonası'nda Karaman'ı temsil eden Karaman Gençlik ve Spor Kulübü atletizm takımı, aldıkları başarılı sonuçlarla yollarına emin adımlarla devam ediyor.

Karaman’da Milli takım atletizm antrenörleri Murat Yurdadön ve Mevlüt İnanır'ın liderliğinde çalışmalarına devam eden Gençlik ve Spor Kulübü atletizm takımı, 28 Haziran'da İzmir’de yapılan TAF Turkcell Küçükler kulüp müsabakalarında ve bayrak yarışlarında da büyük bir performans sergileyen Karaman ekibi, zorlu rakiplerini geride bırakarak Türkiye 3.sü oldu.
30 Haziran - 02 Temmuz  tarihleri arasında yine İzmir ilinde gerçekleştirilen Naili Moran 16 yaş altı Türkiye Şampiyonasında Karaman’ı temsil eden Gençlik ve Spor Kulübü atletizm ekibi, 780 sporcunun katıldığı zorlu şampiyonada, kürsü mücadelesi verdi. Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Orhan Yetkin 200 metrede büyük bir başarı göstererek Türkiye 2.’si olurken, Muhammed Tepe ise yüksek atlamada Türkiye 4.lüğünü kazandı.
Elde edilen başarıların Karaman için gurur verici olduğunu belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Karamanlı sporcularımızın, son zamanlarda yakaladığı başarı grafiği ve elde edilen başarılı sonuçlar bizleri oldukça mutlu ediyor. İzmir’de gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girerek bizleri gururlandıran sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.