Aydın’ın ev sahipliği yaptığı Okullar Arası Atletizm Gençler Türkiye Grup Yarışmalarında İzmir, Antalya, Balıkesir, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, Mersin, Muğla, Ankara, Bilecik, Uşak, Karaman, Bursa ve Mardin illerinden 29 okul takımından yaklaşık 430 sporcu Türkiye Şampiyonası yarışlarında yer alabilmek için ter döktü.
Karaman’ın da yer aldığı ve otuz sporcu ile katıldığı zorlu yarışlarda 1500 ve 3000 metre yarışlarında Berat Ergil grup ikincisi, 1500 metre bayanlarda Derya Ateşli ve erkeklerde Yasin Akçakaya üçüncü, 3 adım atlamada Emine Akan dördüncü, Spor Lisesi kız takımı ise altıncı olma başarısı gösterdi. Ayrıca ferdi kategoride Berat Ergil, Yavuz Şalkacı ve Emine Akan İzmir’de gerçekleştirilecek olan Atletizm Gençler Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.
Aydın’da gerçekleştirilen yarışmalar sonunda derece elde eden takımlar ve barajı geçen ferdi sporcular 23 – 24 Nisan 2016 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek Atletizm Gençler Türkiye Şampiyonluğuna katılma hakkı elde ettiler.