17-19 Şubat tarihleri arasında Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda Yıldız Kız ve Yıldız Erkek Milli Takımları için yürütülen 2003-2004 doğumlu oyuncu taramalarının beşincisi Adana’da tamamlandı. 2019 yılında düzenlenecek olan Yıldızlar Basketbol Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan sporcuların seçileceği antrenmanlara farklı illerden toplam 243 sporcu katıldı.

İki gün boyunca devam eden seçmelere Gençlik ve Spor Kulübü ile Yıldız Gençlik ve Spor Kulübü olarak katılan Karaman ekibi gösterdiği performansla 10 sporcuyla yıldız milli takım seçmelerine katılma hakkı kazandı. Çalışmalarına antrenörler Coşkun Beyaz, Yasemin Karabağ, Mehmet Dinçer ve Aydın Çertel ile devam eden Karaman ekibinde hedef ise, 2019 yılında yapılacak olan Yıldızlar Basketbol Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer almak.

Seçmeler hakkında bilgi veren Beyaz,”  2004 doğumlu sporcularımızla katıldığımız seçmelerde ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Şuanda bu yaş grubunda en yetenekli sporculara sahibiz ve daha iyi olmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” diye konuştu.

Karamanlı basketbolcuların başarılarının kendilerini mutlu ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise," Sporcularımızın yeni başarılara imza atması için il müdürlüğü olarak desteklerimiz devam edecek. Sporcularımızın kamplardaki performanslarının devam etmesi halinde, 2019 yılında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek grubun içerisinde yer alacaklar” dedi.

Yıldız milli takım seçmelerine katılma hakkı kazanan sporcular ise:

1.            Aral kutsi Beyaz

2.            Mert Şahin

3.            Recep Mert Yıldızbaş

4.            Duran Yiğit Baltacı

5.            İsmail Kirtiş

6.            Ahmet Harun Yalçındağ

7.            Arda Kasım Kiriş

8.            Mehmet Fatih Karaca

9.            Osman Kayra Demirel

10.          Erkin Gümüş