Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan, 2011 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 12-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu etkinliklerinde Karamanı Gençlik ve Spor Kulübü ile Performans Spor Kulübü sporcuları temsil edecek.

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nin yapılacağı Söğüt'ten başlayacak tura, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale'den 100, diğer illerden 50 olmak üzere 150 bisikletçi katılacak. Karaman’dan Gençlik ve Spor Kulübü adına Barış Ünlü, Mesut Tekin, Zafer Ünlü, Berkay Çelik, Özgür Özkan, Utku Ünlü, Selver Sezer, İrem Ceren Akan ve Nuri Kahraman katılırken, Performans Spor Kulübü adına ise, Aybike Ünlü, Esra Kahraman ve Fatma Sezer olmak üzere toplam 12 sporcu pedal çevirecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Osmanlı Devleti'nin kuruluş ve yükselişine ev sahipliği yapan Söğüt, Domaniç, Bilecik, Bursa ve İznik ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Çanakkale'yi kapsayan Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu’nda sporcularımız yaklaşık 500 kilometrelik bir mesafede pedal çevrilecek. Öncelikle hassasiyet göstererek böyle bir organizasyonun içerisinde yer aldıkları için bisikletçilerimizi tebrik eder, yapılacak olan bisiklet turunda başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Dört kentte 5 etaptan oluşan, Bilecik’in Söğüt ilçesinden başlayacak turun son gününde ise Çanakkale gezisi yapılarak program sona erecek.