Karaman kadın bisiklet takımı sporcuları ulusal ve uluslararası şampiyonalardaki başarı grafiğini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Son olarak Romanya’nın Deva kentinde yapılan şampiyonada yer alan Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımı sporcuları Fatma Sezer ve Azize Bekar elde ettikleri derecelerle kadın bisiklet milli takımının başarısında önemli rol oynayan sporcular arasında yer aldı. Genç kızlarda yol yarışları kategorisinde ikinci kez Balkan Şampiyonu olan Karamanlı sporcu Fatma Sezer kariyerindeki başarılarına bir yenisini daha eklerken, yıldız kızlar kategorisinde mücadele eden Azize Bekar ise ikinci olarak Türkiye’ye gümüş madalyayı kazandıran sporcu oldu.

Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Sırbistan, Romanya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Makedonya’nın yer aldığı şampiyonada yıldızlar ve gençler kategorilerinde iki altın ve bir gümüş madalyanın sahibi olan Türkiye ise şampiyonaya damgasını vuran ülke oldu.

Türkiye’nin bayan bisikletinde büyük başarılara imza attığını belirten milli takım bisiklet antrenörü Barış Ünlü, “Türk bayan bisikleti Avrupa standartlarını yakalamış durumda. Özellikle Karaman, Türkiye bayan bisikletinin merkezini ve temelini oluşturuyor. Şuanda Türk bayan bisikleti Balkan ülkelerinin çok üzerinde bulunuyor. Yıllar önce Balkan Şampiyonaları’nda yarış tamamlayabilir miyiz düşüncesi varken, bugün dört birinciliğin dördünü de alamadığımız için üzülüyoruz. Bayan sporcularımız Danimarka’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda son 7 kilometre de yaşanan kazaya karışmış olmasalardı belki de Türkiye’nin ilk Avrupa Şampiyonası madalyasını alabilecektik” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli ve İnanan Bir Ekibiz

Kadroda yer alan sporcuların tecrübeli ve inanan bir yapıya sahip olduğunu belirten Ünlü, “2, 3 yıl gibi kısa bir sürede Avrupa derecelerinin geleceğine inanıyorum. Karaman bisikleti olarak sürekli sporcularımıza büyük hedefler koyduk ve birlikte bu hedeflere ulaşmayı bildik. Karaman’da kış mevsimindeki olumsuz etkiden dolayı merkezimizi Alanya’ya taşıdık. Sporcularımız kış mevsiminde antrenmanlarına Alanya’da devam edecek. Bu oluşumun kısa sürede sonuç getireceğine inanıyorum. 2017 sezonunda Avrupa Şampiyonası, EYOF, Türkiye Şampiyonası ve Balkan Şampiyonlarını hedefledik. Bu doğrultuda sporcularımızın idman programlarını oluşturduk. Avrupa Şampiyonası’na iki bayandan bir tanesini, EYOF’a üç bayandan iki tanesini, Balkan Şampiyonasına dört bayandan iki tanesini milli takımlara vererek büyük bir başarıya imza attık. Ayrıca bunun yanında iki Türkiye ve bir Balkan Şampiyonluğu kazandık” diye konuştu.

Karaman Bisikleti Türk Sporuna Hizmet Etmeye Devam Edecek

2018 sezonunda daha kalabalık ve hedefleri daha büyük bir takım oluşturduklarını belirten Ünlü, “ Sporcularımın antrenörü olarak ben bu hedeflerin tek tek gerçekleşeceğine inanıyorum. Sporcularım da bu hedeflere inanmış durumda. Bunun sonuçlarını uluslararası arena da yer aldığımız yarışlarda görüyoruz. Artık bayan bisikletinde Türkiye var ve Türkiye bayan bisikletinin temelini Karaman oluşturuyor. Bizlere bu çalışmalarımızda destek olan Bergiz İnşaat Firmasına, Evcen İnşaat’a, Aygün İnşaat’a, Enfes Yemek Fabrikası’na ve Akın Optik’e teşekkür ediyorum. Çünkü sporcularımız günlük ortalama üç antrenman yaparak, yılda 15 bin kilometre yol geçiyorlar ve soğuk, sıcak demeden çalışmalarına devam ediyorlar” dedi.

Altın madalya kazanan Fatma Sezer ve gümüş madalya kazanan Azize Bekar’ı tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, bisiklette üst üste gelen başarılı sonuçlardan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Karamanlı bisikletçilerin güzel bir tempo yakaladıklarını belirten Kısacık, sözlerine şöyle devam etti:

Karaman bisiklette milli takımımızın iskeletini oluşturmaya devam ediyor. Bu başarı bizler için övünç kaynağıdır. Üst üste gelen başarılı sonuçlarla sporcularımızla gurur duymaya devam ediyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek madalya kazandıran sporcularımız ve bu sporcularımızın yetişmesinde emeği geçen antrenörlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.”