MMA Federasyonu tarafından Göynük Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyona, 30 ülkeden yaklaşık bin sporcu katılıyor.

Karma Dövüş Sanatları (Mixed Martial Arts), diğer mücadele sporlarında kullanılan ve çok geniş mücadele teknikleri içeren, tam temas mücadele sporu olan MMA, "Kafes dövüşü" olarak da bilinir. Antalya’da düzenlenen organizasyonda müsabakalar, minikler, yıldızlar, gençler, büyükler ve veteranlar kategorilerinde oynanıyor. Karaman’dan da 5 sporcu katılarak, ilimiz adına mücadele ediyor.

MMA Federasyonu Başkanı Ali Arık, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen sene Kemer'de Türkiye Şampiyonası düzenlediklerini, bu kez de Dünya Şampiyonası organize ettiklerini söyledi.

MMA sporunun Türkiye'de gün geçtikçe daha fazla tanınmaya başladığını söyleyen Arık, federasyona bağlı yaklaşık 15 bin sporcunun olduğunu kaydetti. Arık, MMA sporunun Avrupa'da çok yaygın olduğunu söyleyerek, "Bir ilke imza atacağız. Dünya şampiyonluk kemerleri unvan maçları da yapacağız. Dünyada büyük ivme kazanmış bir spor, Avrupa'da çok yaygın. Türkiye'de bu spor Avrupa'dan geri kalmayacak. Birkaç yıl içerisinde MMA sporunda futbolla yarışıyor hale geleceğiz. Bunda çok iddialıyız." şeklinde konuştu.

Organizasyon, 25 Mart Cumartesi günü sona erecek.