Okul Sporları 2017 yılı faaliyet programı kapsamında Türkiye genelinde altı farklı bölgede düzenlenen Okullararası Kros Grup Birinciliği Yarışmaları’nın Mersin ayağı 16 ilden 499 sporcunun katılımıyla Silifke Kapızlı Kros Sahası’nda düzenlenen yarışmaların ardından sona erdi.

Karaman atletizm takımının da yer aldığı yarışlarda atletizm il temsilcisi Murat Yurdadön, atletizm antrenörleri Mevlüt İnanır ve Ümmühan Karaçadır eşliğinde mücadele eden Karaman ekibi, 229 göğüs numarasıyla yarışan Siyahser Ortaokulu öğrencisi Ayşe Taş ile Türkiye finallerine kalma başarısı gösterdi. Yıldız kızlar 2 bin metre yarışlarında 06.58’lik derecesiyle yarışmaları ikinci sırada tamamlayan Ayşe Taş, Malatya’da düzenlenecek Okullararası Türkiye Kros Şampiyonası finallerinde mücadele edecek.

Okul sporları etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışların ülke genelinde belirli illerde eş zamanlı olarak yapıldığını söyleyen Yurdadön,” Zorlu geçen yarışlarda sporcularımız ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele etti. Final biletini kaptığımız için mutluyuz. Yarışlar çok güzel bir ortamda yapıldı ve yarışmalarda herhangi bir aksilik, sorun olmadı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.