Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl gerçekleştirilen ücretsiz yaz spor okulları kapsamında öğrencilerin en çok rağbet gösterdiği kurslardan biri haline gelen yüzme kursuna kayıtlar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Spor İl Müdürlüğü Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzunda devam eden eğitimlerantrenörler Aziz Hopyar, Merve Çelik ve Yasemin Mortaş eşliğinde haftanın farklı günlerinde devam ediyor. Yüzme ile yeni tanışan minik öğrencilere ilk aşamada yüzmenin temel teknik eğitimleri öğretilerek ileriki dönemlerde ise serbest, sırtüstü, kelebek gibi faklı yüzme teknikleri öğretiliyor.

Yüzme branşına kayıtların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Hopyar,” Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzunda 06-13 yaş arası gençlerin katılabileceği eğitimlere kayıtların yeni başlamasına rağmen 250 öğrencinin kayıt yaptığını belirterek, eğitimlerin eğlenceli bir şekilde devam ettiğini belirtti. Kursların bitiminde yüzme branşına ilgisi ve yeteneği olan kursiyerlere lisans çıkartılarak yüzme sporuna devamlılığının sağlandığını da belirten Hopyar,” Kurslarımıza gelen yetenekli öğrencilerimizi lisanslayarak performans sporcusu olarak eğitimlerine devam ediyoruz. Amacımız, yüzme branşında yetiştirdiğimiz sporcularımız ile Karamanı ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmektir” diye konuştu.