Türkiye Halter Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan Minikler Türkiye Şampiyonası I. Etap yarışmaları 28 Ocak-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Antalya / Belek’te başladı.
Karaman’da halter branşının henüz yeni bir spor dalı olmasına rağmen katıldıkları yarışlarda derecelerle dönen minik halterciler azimli ve tempolu çalışmalarının meyvelerini almaya devam ediyor. Antalya Belek’te gerçekleştirilen şampiyonada antrenör Tuğba Gül eşliğinde 4 sporcu ile mücadele eden Karamanlı halterciler şampiyonada dereceye girerek yeni bir başarıya daha imza atmak istiyorlar. 
Şampiyonanın minik sporcuların tecrübe kazanması açısından önemli olduğunu belirten antrenör Gül;” Bu şampiyona sporcuların motorik özellikleri ve kuvvet ölçümlerinin değerlendirildiği bir yarışma olacak. Şampiyonada sporcular tamamen tekniğe göre ödüllendirme yapılacak.  İnşallah bizlerde bu müsabakalarda dereceye girerek ilimize bu mutluluğu yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.
Sportif anlamda alınan her başarının çok kıymetli olduğunu vurgulayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” Öncelikle şampiyonada ilimizi adına ter döken minik sporcularımıza başarılar diliyorum. Sporcularımız azimli çalışmalarının karşılığını inşallah bu şampiyonada alacaklardır. Müsabakalarda alınan başarılar ilimizde o branşın gelişimi açısından önemli bir faktör oynamaktadır. Bizlerde il müdürlüğü olarak sporcularımıza bu yolda gerekli desteği vermeye devam ediyoruz”dedi.