Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Spor Kulübü izcileri, İzcilik il temsilciliği 2015 yılı faaliyet programında yer alan kamp faaliyetlerini tamamlamak üzere, Spor İl Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından Ermenek’e uğurlandı.

05-08 Şubat 2015 tarihleri arasında 150 kilometre uzaklıkta olan Ermenek’te yapılacak olan kampa Gençlik Spor Kulübünden 60 izci ve 4 lider katıldı.

Kamp programı hakkında bilgi veren Şube Müdürü Aslan Yıldız, ‘’ İzciler kamp yapacakları alanı belirledikten sonra kamp çadırlarını kurup faaliyetlerine başlayacaklar. İzcilerin faaliyetleri arasında ok istasyonu, düdük ve kol komutları istasyonu, ilk yardım istasyonu,ateş çeşitleri ve çadır kurma istasyonu çalışmaları yer alacak. İzcilere bu istasyon çalışmalarında gerekli bilgiler ve teknikler uzman liderler tarafından verilecek’’ şeklinde konuştu.

Ermenek’te meydana gelen maden kazası sonucu şehit olan madencilerin ailelerini de ziyaret edecek olan izciler, ziyaretlerinin ardından Ermenek ilçesinin tarihi ve kültürel alanlarından Tol Medresesi, Maraspoli Mağarası ve Ulu Cami’ yi gezerek tarihi yerler hakkından genel bilgi alacaklar.

07 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 20.00’da kamp ateşi programı düzenleyecek olan izciler, hazırlamış oldukları sunumları ve gösterileri programa katılan misafirlere ve izci arkadaşlarına sunacaklar.

HABER MERKEZİ