Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası Alanya'da Atatürk Spor Salonunda 450 erkek, 307 kız olmak üzere toplam 757 sporcunun katılımı ile başladı. Şampiyonanın ilk günü kızlarda; 40, 44 ve 48, erkeklerde ise 50 ve 55 kg. müsabakaları yapıldı.

Karaman judo takımı 05-07 Şubat 2016 tarihleri arasında Alanya’da yapılan Ümitler Türkiye Judo Şampiyonasına judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve Fadim Sarvan eşliğinde 12 sporcu ile katıldı. Müsabakaların ilk gününde Karman Judo takımı erkekler kategorisinde 50kg’da üç, 55kg’da bir sporcu, kızlarda ise 40kg’da iki, 44kg’da iki ve 48kg’da bir sporcu ile mücadele etti. Müsabakalar sonunda 50kg’da Feyzullah Enes Uysal 89 sporcu arasında Türkiye Şampiyonu olurken, kızlar kategorisinde ise 44kg’da ki sporcumuz Ezgi Karademir Türkiye 3.’sü, 40kg’da Esin Türkben Türkiye 5.’si olarak Antalya’da yapılacak olan Nazım Canca Avrupa Kupasında ilimizi ve ülkemizi temsil etme hakkı elde ettiler.

Karaman judo takımı sporcularının elde ettiği başarıların gurur verici olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Sporcularımız, azim ve inançlı çalışmaları sonucunda elde ettiği başarılarla Karaman’ın gururu olmaya devam ediyorlar. Alanya’da yapılan Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası’nda ilimizi temsil eden antrenör ve sporcularımızı göstermiş oldukları gayret ve azimlerinden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.