Ulusal ve uluslararası şampiyonlarda gösterdikleri performansla tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi başaran Karamanlı judocular bu kez Dünya ve Avrupa şampiyonlarında birincilik kürsüsünde yer almak için mücadele edecek. 
30 Haziran - 03 Temmuz 2016 tarihleri arasında Finlandiya'nın Vantaa kentinde yapılacak olan Ümitler Avrupa Şampiyonasına milli takımımız 10 erkek, 6 kız olmak üzere toplam 16 sporcu ile katılacak. Bu zorlu şampiyonada Mayıs ayında Sırbistan'ın Kıkındı kentinde gerçekleştirilen Ümitler Judo Balkan Şampiyonasında 50 kiloda Balkan Şampiyonu olan Karamanlı sporcu Enes Uysal istiklal marşımızı okutmak ve bayrağımızı dalgalandırmak için mücadele edecek.
18-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında Samsun’da yapılacak İşitme Engelliler Dünya Şampiyonasında ise Karaman İşitme Engelliler Judo sporcularından Ali Rıza Öğredici, Ayşe Kesiktaş ve Cennet Çolak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edecek. Hazırlıklarına milli takım judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve Fadim Sarvan eşliğinde devam eden sporcular, şampiyonada Karaman’ı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini, birincilik kürsüsünde yer almak ve bayrağımızı dalgalandırmak için her şeylerini ortaya koyacaklarını belirttiler. 
Judo milli takımı sporcularının çok büyük zaferlere imza attığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Milli sporcularımız her iki şampiyonada da üzerlerindeki sorumluluğu ve ümitleri taşıyacaklarına inanıyorum. Judo milli takımımız gittiği her şampiyonada zaferle dönerek bizleri ülke olarak gururlandırıyor. Ümidimiz yine her iki şampiyonada da sporcularımızın galip gelmesi. Biz sporcularımıza inanıyoruz ve ümit ediyoruz ki ay-yıldızlı bayrağımızı göğüslerinde taşıyarak en iyi şekilde temsil edecekler” diye konuştu.