Sakarya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası 30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası Judo Turnuvası'nda Ümitler kategorisinde mücadele eden Karaman Gençlik ve Spor Kulübü Judo Takımı sporcuları ferdi ve takım kategorisinde gösterdiği performansla madalya geleneğine devam etti. Çekişmeli mücadelelerin yaşandığı organizasyonda 78 kiloda tatamiye çıkan Karamanlı judocu Ebru Atabay, rakibini yenerek Türkiye’ye altın madalyayı kazandıran sporcu oldu.  52 kiloda mücadele eden bir diğer sporcu Ebru Karademir ise bronz madalyanın sahibi oldu. Yine Karaman’ın başarılı sporcularından 44 kiloda mücadele eden Cahide Eke ve 55 kiloda mücadele eden Mehmet Serçeli ise turnuvayı beşinci tamamlayan sporcular oldu. Genel sıralamada Ümit Bayanlar kategorisinde takım halinde üçüncülüğe yerleşen Karaman ekibinin bu başarısı ise sevinçle karşılandı.

Karaman judo takımı sporcularını başarılarından dolayı tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkesini ve ilini en iyi şekilde temsil etmeye çalışan judocularla gurur duyduğunu ifade etti. Judoda başarı çıtasının her geçen gün yükseldiğini belirten Kısacık, sözlerine şöyle devam etti:

“Yıldız, ümit, genç ve veteranlar kategorilerinde düzenlenen turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Yunanistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Suriye, Kırgızistan, Kazakistan, Ukrayna, Irak, Gürcistan ve Rusya'dan yaklaşık 700 sporcu katıldı. Türkiye, 58 altın, 53 gümüş ve 102 bronz madalya elde ederek birinci oldu. Bu gurur tablosunda Karamanlı sporcularında katkısının olması bizler için onur verici bir durum. Karaman olarak milli takımlarımıza daha çok sporcu vermek ve Türk sporuna en iyi şekilde katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah Karamanlı sporcularımız uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, bayrağımızı her zaman dalgalandıracaklardır. Ben bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyor, sporcularımıza sporculuk hayatları boyunca başarılar diliyorum.”