6. Uluslararası Dünya Çocukları Karate Turnuvası ve Türkiye Minik Yıldızlar Türkiye Şampiyonlarında Karamanı temsil eden Gençlik ve Spor Kulübü karate takımı yarışmalarda gösterdiği performans ve elde ettiği başarılar ile Karamanı en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor.
24-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Kocaeli’nde gerçekleştirilen Takım Kata Takım Kumite müsabakalarında Gençlik ve Spor Kulübü karate takımı antrenör İhsan Özbek nezaretinde 4 sporcu ile katıldı. Zevkli ve çekişmeli geçen müsabakalarda Fatma Sena Çelik, Ecem Büyükyağcı ve Sudem İmran dan oluşan kata takımı 14 takım arasında üçüncü, Kumite müsabakalarında dördüncü olma başarısı göstermiştir.
Bir diğer başarı ise Sakarya ilinde gerçekleştirilen Minikler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında gösteren Karaman ekibi 3200 sporcunun katıldığı şampiyonada 25kg’da Ekin Büyükyağcı Türkiye ikincisi, 30kg’da Sudem İmran ise Türkiye üçüncüsü olma başarısı göstermiştir.
Elde edilen başarıların ileriki zamanlarda daha da artacağını belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Karaman’da spor adına yaptığımız çalışmaların meyvelerini elde ettiğimiz başarılar ve yakaladığımız başarı grafiği ile pekiştirmekteyiz. Bu, iki önemli müsabakada Karaman için ter döken antrenör ve sporcularımızı elde ettikleri başarılardan dolayı tekrar tebrik ediyorum” diye konuştu.