Samsun'un ev sahipliğinde Türk spor tarihinin ve Deaflympics tarihinin en yüksek katılımlı organizasyonu 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye, kadınlarda ilk madalyayı judo branşında elde etti. Atatürk Spor Salonu'nda yapılan judo kadınlar ferdi müsabakasında 70 kiloda tatamiye çıkan 43 yaşındaki Ayşe Kesiktaş, bronz madalya müsabakasında Kazak rakibi Assel Moxutov karşısında 2-0 geride olduğu mücadeleyi ippon ile kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu. 

Müsabaka sonrası sevincini Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve judo antrenörü Ahmet Ömre Türe ile paylaşan milli sporcu, kadınlarda Türkiye'ye ilk madalyayı kazandırdığı için mutlu olduğunu ve madalyayı iki yaşındaki torununa hediye ettiğini söyledi.

“Bir Proje Sayesinde Başladığı Judo’da Başarıdan Başarıya Koşuyor”

Üç çocuk annesi ve bir torun sahibi milli sporcu Ayşe Kesiktaş’ın Karaman’da bir proje sayesinde 38 yaşında judoya başladığını belirten Kısacık, “ Öncelikle milli sporcumuzu azmi ve başarısından dolayı kutluyorum. Bir proje ile 38 yaşında judoya başlayan sporcumuz Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında çok önemli dereceler elde etti. Şuan ise altı kıtadan 97 ülkeyi, 3 bin 148 sporcu ve 5 binin üzerinde katılımcıyı bir araya getiren Dünya’nın en büyük üçüncü spor organizasyonunda ülkemize kadınlarda ilk madalyayı kazandırdı. Eminim bundan daha büyük bir mutluluk yoktur. Böylesine önemli bir spor organizasyonunda sporcumuzun başarısı bizler için ayrı bir motivasyon kaynağı oldu. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”