Türkiye Halter Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan Minikler II. Etap Türkiye Halter Şampiyonası 12-15 Haziran 2015 tarihleri arasında  Karabük Merkez Spor Salonunda sona erdi. Karaman Gençlik ve Spor Kulübü halter takımının da katıldığı şampiyonaya 23 ilden 71 erkek ve 20 bayan olmak üzere toplam 91 sporcu katıldı.
Karaman’da halter branşının henüz yeni açılmasına rağmen büyük bir başarıya imza atan minik halterciler, azimli ve tempolu çalışmalarının ilk meyvesini Karabük ilinde gerçekleştirilen şampiyonada aldılar. Şampiyonaya halter antrenörü Tuğba Gül nezaretinde 3 sporcu ile katılan Karaman ekibi elde ettikleri dereceler ile Karamana halter branşında bir ilk yaşatmanın mutluluğunu yaşadılar.
Zorlu ve çekişmeli geçen şampiyonada Karaman Gençlik ve Spor Kulübü halter sporcularından Melike Duman, şampiyonada göstermiş olduğu performansı ile alkış alırken çok az bir farkla şampiyonluğu kaçırarak 45kg’da Türkiye 2.’si oldu. Yine Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcularında Emre Soylu 47kg’da 43kg kaldırarak sıralamada 15.’ci, Ali Kemal Göktekin ise 62kg’da 47kg kaldırarak Türkiye 7.’si oldu.
Karabük ilinde gerçekleştirilen şampiyonada alınan derecelerin önemini vurgulayan Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Minik olmalarına rağmen büyük bir başarıya imza atan sporcularımızı veantrenörümüzü göstermiş oldukları azim ve başarıdan dolayı kutluyorum. Halter branşı Karaman’da yeni bir branş olmasına rağmen sporcularımız Karaman’a yakışan bir performans sergilemiş ve ilimizi Karabük’te en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Sporcularımızı ve antrenörümüzü 3 aylık bir periyotta hazırlanarak böylesine güzel bir başarıya imza attıkları için tekrar kutluyor, başarılarının devamının diliyorum” dedi.