Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde okulların tatile girmesiyle birlikte başlayan il spor merkezleri tenis okullarında 100 minik tenisçi eğitimlere başladı. Açık tenis kortunda haftanın beş günü tenis antrenörü Adem Alpsoy eşliğinde devam eden antrenmanlara 06-16 yaş grubundan toplam 100 sporcu katılıyor. İlk olarak tenis kavramı ile tanışan minik sporcular, ilerleyen eğitimlerle birlikte aldıkları temel ve teknik bilgileri uygulamalı eğitimlerle pekiştirme fırsatı buluyor.
Yaz spor okullarında tenis branşına yoğun ilgi olduğunu belirten antrenör Alpsoy,” Tenis branşında ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için alt yapıya verdiğimiz önemi giderek arttırıyoruz. Bunun için yıl içerisinde okul bahçelerinde kurduğumuz tenis kortlarında yetenek taramasıyla bünyemize kazandırdığımız ve yaz spor okullarımızda lisansladığımız yetenekli sporcularımızla birlikte çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Hayati Kısacık ise yaptığı açıklamada ise, il müdürlüğü olarak amaçlarının sporun tüm dallarını il ve ilçelerde yaygınlaştırarak, çocuklara spor bilincini aşılamak olduğunu belirtti. Özellikle yaz spor okullarında çocuklardan yoğun ilgi gördüklerini ve altyapı için yetiştirilecek sporculara her türlü desteğin verileceğini belirten Kısacık,” İlimizde okullarımızın tatile girmesiyle birlikte il spor merkezlerimize ilgi çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Alanında uzman antrenörlerimizle birlikte bu yaz çok güzel ve verimli çalışmalara imza atacağız. Tüm öğrenci velilerimizi il spor merkezlerimize bekliyoruz.”