3 Bant Bilardo Dünya Kupası Türkiye Elemeleri 23-24 Ocak tarihlerinde İstanbul Maltepe Platinum Bilardo Salonunda oynandı. Çekişmeli geçen turnuva sonucunda ilk 20′ye girmeyi başaran Karamanlı sporcu Osman Yılmaz T-Sayı40, T-El 45, Gen-Ort 0,8889, MP 2, EYS6,3 dereceleri ile 1. Etabı Bursa’da gerçekleştirilecek olan Dünya Kupasına katılma hakkı kazandı.
Türkiye elemelerini geçerek ilk 20’ye girdiği için mutlu olduğunu belirten başarılı sporcu Yılmaz;” İstanbul’da yaptığım müsabakaların üçünü de kazanarak dünya şampiyonası vizesini aldığım için mutluyum. İnşallah Bursa’da gerçekleştirilecek olan 3 Bant Bilardo Dünya Kupası 1. Etap müsabakalarında İsmail Yaşın ile birlikte ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.
Elde edilen sportif başarıların Karaman için büyük kazanç olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” Öncelikle başarılı antrenörümüz ve aynı zamanda sporcumuz olan Osman Yılmaz’ı elde ettiği başarıdan dolayı kutluyorum. Böyle anlamlı başarılar bizleri her zaman mutlu etmektedir. İnşallah Bursa’da yapılacak olan Dünya Kupası mücadelesinde sporcumuz dereceye girerek ilimizi en iyi şekilde temsil edecektir.”