Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Federasyonu tarafından Alanya Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Bireysel Yüzme Şampiyonası dereceye giren sporcuların belirlenmesinin ardından sona erdi.

Alanya Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzunda iki gün boyunca 18 il, 25 kulüpten 128 bedensel engelli sporcu kıyasıya mücadele etti. İkinci gün yarışlarında sporcular 200 metre serbest, 50 metre kurbağalama, 100 metre kelebek, 50 metre sırt, 400 metre serbest, 200 metre karışık mesafede yarıştı. Karamanı bu zorlu yarışlarda Gençlik ve Spor Kulübü olarak antrenör Aziz Hopyar eşliğinde Neslihan Kılıçoğlu ve Salim İmren temsil etti. İllerini en iyi şekilde temsil etmek için tüm hünerlerini sergileyen başarılı sporcular aldıkları derecelerle yarışmaya damgalarını vurdular. Zorlu yarışlar sonunda Neslihan Kılıçoğlu 100 metre sırt üstü ve 400 metre serbest kategorilerinde Türkiye 3.’lüğü, bir diğer başarılı sporcu Salim İmren ise 100 metre Sırt Üstü kategorisinde yine Türkiye 3.’lüğü elde ederek illerini en iyi şekilde temsil etmesini bildiler.

Her iki sporcunun da başarılı bir sonuca imza attığını belirten Hopyar;” Müsabakalar açık yaş kategorilerinde gerçekleştirildi. Sporcularımızın yaşları küçük olduğu için bu durum bizim için dezavantaj gibi görünse de antrenmanlarda ki özverili çalışmalarıyla sporcularımız dezavantajlı durumu avantaja çevirmesini bildiler. Yaptığımız çalışmaların karşılığını bu şekilde almak bizleri çok mutlu etti. Sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Sporcularımızla Gurur Duyduk

Neslihan ve Salim’in düzenlenen yüzme şampiyonasındaki başarısının Karaman adına gurur verici olduğunu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise; Öncelikle sporcularımızı ve sporcularımızın çok değerli ailelerini azim ve özverili çalışmalarından dolayı kutlamak istiyorum. Bu tür sportif başarılar aynı zamanda tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle köklü bir geçmişe sahip olan Türkçe'nin başkenti Karaman'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Sporcularımız bu arzulu ve istekli çalışmalarının meyvelerini katıldıkları yarışlarda almasını biliyor ve bunun yanında bizleri de aldıkları sonuçlarla mutlu etmesini biliyorlar. İl Müdürlüğü olarak başarılı sporcularımıza desteklerimiz devam edecektir.”

Şampiyonada dereceye giren sporcular teknik heyet toplantısının ardından kamplara gönderilecek ve başarı sağlayanlar Avrupa Şampiyonasına katılıp kotayı aşarlarsa 2016 Rio Yarışlarına katılacaklar.