Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında yarın Spor Toto 2. Lig ekiplerinden İnegölspor ile karşı karşıya gelecek.

Kardemir Karabükspor kafilesi dün gece kara yoluyla İnegöl’e gelirken, öğle saatlerinde İnegölspor Sosyal Tesisleri’nde son antrenmanını yapıp, maç saatini beklemeye başladı. Çalışma öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, İnegölspor’dan çekindiklerini söyledi. İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım ise her iki takım için de zor geçecek bir müsabaka olacağını ifade etti.

KAFKAS: "ŞANSLARIN EŞİT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Kırmızı-mavili ekibin teknik direktörü Tolunay Kafkas, antrenman sırasında maça ev sahipliği yapacak olan İnegöl Şehir Stadyumu’na giderek zemini inceledi. İncelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kafkas, “İnegölspor, Türk futboluna damga vurmuş kulüplerden bir tanesi. Biz kendi açımızdan baktığımızda, içinde bulunduğumuz durum oldukça zor. 8 tane oyuncumuz sakat. Bunların dönüşleri de özellikle 2-3’ünün çok uzun süreli olmasından dolay ciddi sıkıntı içerisindeyiz. Ligdeki pozisyonunuz da oynadığımız futbolla doğru orantılı değil. Fakat lig çok zor. Öncelikle hedefimiz lig. Bizim için yarın çok zor bir maç, şansların eşit olduğunu düşünüyorum" dedi.

"İŞİMİZ OLDUKÇA ZOR"

Bir basın mensubunun ’İnegöspor’dan çekiniyor musunuz?’ sorusu üzerine Tolunay Kafkas, "Tabii çok çekiniyoruz. Bizim için önceliğimiz lig. İnegölspor, Türk futboluna damga vurmuş bir takım. Önemli oyuncuları yetiştirmiş, iyi bir takım. İyi de hocaları var. Yani işimiz oldukça zor, işin gerçeği bu" cevabını verdi.

YILDIRIM: "İYİ BİR MAÇ OLACAK"

İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım ise, “Bizim hedefimiz gruplara kalmaktır. Sezon başındayken bu hedefi koymuştuk. Tabii ki ligde yolumuzdan dönmek istemiyoruz. O bakımdan bu hafta kritik 3 tane maçtan birini Sarıyer ile oynamış olduk. İkincisi Kardemir Karabükspor maçı. Sonra da Hatayspor maçı. Bu 3 maç bizim için bu sezon adına çok çok önemli maçlar. Kardemir Karabükspor da bence ligin iyi takımlarından bir tanesidir. Onlar birçok problem yaşadılar, sezonu biraz erken açtılar. Biraz problemler yaşıyorlar ama toparlayacaklardır. İyi takım olduklarını düşünüyorum. Yarın sanıyorum onlar da turu geçmek isteyecekler, biz de geçmek isteyeceğiz. İyi bir maç olacak" açıklamasında bulundu.