Kardemir Karabükspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) verdiği cezalara büyük tepki gösterdi.

Kardemir Karabükspor’un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, PFDK’nın hem kulübe hem asbaşkan Murat Yolbulan’a hem de futbolcu Mabiala’ya verdiği cezalara tepki göstererek şu açıklamalara yer verildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 18 Aralık 2014 tarihli toplantısında kulübümüze çok ağır cezalara hükmedildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kardemir Karabükspor Kulübü, yönetimi, sporcuları ve tüm taraftarı ile Türk sporunda örnek gösterilebilecek ilke ve davranış biçimini benimsemiş bir spor kulübüdür. Bu sebeple açıklanan ve hükmedilmiş cezalar sebebi ile büyük bir haksızlık ile karşı karşıya olduğumuz gerçeğini tüm spor kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Gerek saha içinde gerekse saha dışında kulüp olarak takınmakta olduğumuz tavır ve benimsemiş olduğumuz yaklaşım ile son derece ters düşen cezaları Kardemir Karabükspor olarak kabul edilemez buluyoruz. Haftalardır karşı karşıya bırakıldığımız saha içi hatalar sebebi ile uğramış olduğumuz haksızlıkların son damlasının oluşturduğu hayal kırıklığını bile saha içerisinde sporcularımız ve teknik yönetimimiz, saha dışında yönetim organlarımız büyük bir olgunlukla ve itidalle yönetmeyi bilmiştir. Özellikle dahil olduğumuz süper lig maçlarında gerek saha içinde gerekse saha dışında zaman zaman olgunluk dışı ve hakarete varan tepkileri tüm spor kamuoyu ile birlikte bizlerde dikkatle izliyoruz. Ve bu hakarete varan tepkiler karşılığında hükmedilmiş cezalar ve geçiştirilme şekli takip eden tüm spor severlerin hafızalarında tazedir. Saha içerisinde küfürlü söylemlere göz yumulduğunu, MHK Başkanı’nı istifa ettiren söylemleri cezalandırmaktan imtina edildiğini, hakem odası basan ve tehdit eden yöneticilerin cezalarının 60 gün hak mahrumiyeti ile geçiştirildiğini, hakemlere hakaret eden yöneticilerin 60-75 gün gibi cezalar aldığını yaşadık ve izledik. Ve bugün kulübümüze, futbolcumuz Mabiala’ya ve kulüp asbaşkanımız Sayın Murat Yolbulan’a uygun görülen cezanın son derece adaletsiz ve ölçüsüz olduğunu tüm spor kamuoyunun fark ettiğine eminiz. Aynı niyetle ikinci sarı kart gören rakip takım futbolcusunun ceza almadığını, sadece ve sadece ’Hakkımızı yediniz, 4 maç oldu, yeter” diyen yöneticimiz sayın Murat Yolbulan’ın bir yıl hak mahrumiyeti ile cezalandırıldığını kamuoyunun dikkatlerine sunarken, suç ve ceza terazisinin kefelerini patlatacak düzeydeki bu orantısızlığı şiddetle kınıyoruz. PFDK, bu kararları ile büyük bir hukuk skandalına imza atmıştır" denildi.

"BU HAKSIZ TAVRI VE ÖLÇÜSÜZ YAKLAŞIMI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

FDT 36. madde kapsamında kalan bir ihlal iddiasının cezasının FDT 39. madde kapsamında değerlendirilmesi, hakem ve 4. hakem raporları ile yapılmış olan savunmaların dikkate alınmaksızın ceza verilmesinin açıklanması zor bir durum olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüze karşı takınılmış olan bu haksız tavrı ve ölçüsüz yaklaşımı tüm Karabükspor ailesi olarak şiddetle kınıyoruz. Zorbalığı, saha içinde ve dışında olmasına bakmaksızın cezalandırmayan ya da geçiştiren zihniyetin, güçlüyü koruma telaşında olduğu, Karabükspor gibi etik ilkeleri benimseyen ve bu ilkelerinden sporcusu ve yöneticisi ile asla vazgeçmeyen kulüpleri cezalandırırken vicdani değerlerden uzaklaşmaktan çekinmediğini görüyoruz. Bu yaklaşıma maruz kalmaktan dolayı camia olarak son derece rahatsızlık duyduğumuzu belirtirken, bu yaklaşımın son mağduru olmayacağımız gerçeğini de tüm kamuoyunun bildiğini düşünüyoruz. Üstelik her fırsatta kulüplerin mali durumunun bozuk olduğundan yakınan otoritenin, bu tür adaletsiz para cezaları ile daha da mağdur edildiği, bizim gibi sınırlı bütçeli kulüpleri son derece etkilediği gerçeğini görmezden geldiği de açık değil midir. Şunu özellikle kamuyonun bilgisine sunmak isteriz. Kardemir Karabüksporun ne sporcusu, ne teknik kadrosu, ne de yöneticisi, saha içinde ve saha dışında asla küfür ve hakaret içeren söylemlerde, sportmenlik dışı hal ve davranışta bulunmamıştır. Bu gerçeklerin de tüm kamuoyu tarafından ilk ağızdan bilinmesini isteriz. Arsız ve güçlüye diş geçiremeyenlerin, demir çelik emekçilerinin desteği ile ayakta durmaya çalışan mazbut ve mütevazi Karabüksporumuz üzerinden güç gösterisi telaşı içerisinde olduğunu görüyoruz. Türk futbolu Karabükspor kurban edilerek düzelecekse, bu fedaya da hazırız! Yeter ki mertçe ifade edilsin, tüm kamuoyu ile birlikte bilelim. Tepkimizi Türk spor kamuoyu ile paylaşırken ulaşmak istediğimiz tek bir hedef olduğunu belirtmek istiyoruz. Adalet, adalet, adalet… Türk futbolunda çifte standarda derhal son verilmelidir. Hukuk kurulları bağımsız ve adil kararlar alabilen organlar haline gelebilmelidir. Açık bir şekilde hukuka aykırı olan bu kararın nihai olarak Tahkim Kurulunda kaldırılacağına olan inancımızı korumaktayız."