Kardof gezilerine , dağ tırmanışlarına ve seminerlerine devam ederken bu haftada Karadağ'ın zirvesinde Başdağ'da bulunan 3000 yılı aşkın bir süreçtir insanlığın hizmetinde olan havuza çıktılar.
Gezi hakkında açıklama yapan Kardof 2. Başkanı İsmail Öcal ''3000 yılı aşkındır kullanılan Karadağ'ın zirvesinde Başdağ'da bulunan havuz ziyaretçilerini bekliyor. Karaman için önemli bir tarihi
miras olan havuz mutlaka korunması gereklidir.Gezilerimizi ve seminerlerimizi daha yakın takip edebilmeniz için www.kardof.com'u takip edebilirsiniz''dedi.


Gezi yazısı;

Yine güzel bir gün olmasını beklediğimiz bir Kardof sabahına uyandım, kulüp binasına ulaştığımda birkaç kişi hariç herkes gelmiştiki sıcak çaylarımızı yudumlarken ekibimizi tamamlamış yola çıkmaya hazırdık. Çok geçmeden kendimizi Kılbasan kasabasında market ararken buluverdik. Marketçi bile bu Pazar sabahında geç uyanmış olmalıydıki dükkanı açması için biraz beklemek zorunda kaldık. Başdağa giden yol için birkaç değişik yol tarifi aldıktan sonra başdağın eteklerine doğru olmayan bir yoldan olsada ulaşmıştık. Aracımızdan iner inmez zirveyi gözümüze kestirmiş ve zirve yoluna koyulmuştuk, Sefa, Mehmet,Ali, Fedai, Abdullah, Ahmet, İsmail, Mahmut, Abbas, İlhan isimlerinden oluşan 10 kişilik ekibimiz zorlu Başdağ yamacından göz açıp kapatıncaya dek 2000 metrelik antik Roma harabelerinin bulunduğu zirveye ulaşmıştı. İsmail ağabeyin biraz rahatsızlığı grubumuzun hızını hafifçe düşürse de yinede bir ekip olarak zirve heyecanını yaşadık. Alt tarafta bulunan 3000 yıllık beklide daha eski dönemlerden kalma Antik havuz muhteşemliği ile bizi davet ediyordu sanki. Karnımızda acıkmıştı biraz da yorgunduk bütün gurubun çantalarının içinden çıkan yiyecek içeceklerle neşemizi daha da katlayarak dönüş zamanının karelerini aldık. Neşeli bir inişin ardından Kılbasan yaylasından aracımıza binip, sabah uğradığımız markette birer soğuk soda içerek Karaman’a geldik.  

Teşekkürler Kardof - Yazar: Kardof Sporcusu