Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Gençlik Spor Kulubü Derneği’nin düzenlemiş olduğu Mut Kırkpınar gezisine katılan dernek üyesi, yapılan geziyi kaleme döktü. Dernek üyesi Kırkpınar gezisini şu şekilde kaleme aldı: “Babamın yüksek ısrarları üzerine ablamla KARDOF gezisine katılmaya karar verdik. Okula bile sabah 8'de giderken pazar günü saat 7' de kalkmanın ne kadar zor olduğunu tahmin edersiniz. Sıkı sıkı giyinip KARDOF derneğinin önüne gittik Yaklaşık 40 kişi ile yola koyulduk İlk durağımız Alahan yokuşu mevkisinde bir çay bahçesi oldu. Herkes getirdiği kahvaltılıkları masaya koydu Tam bir açık büfe kahvaltıya dönüşmüştü. Herkesin getirdiği acı soslar kendi arasında yarıştı ve İsmail Öcal abinin getirdiği acı sos birinci oldu. Kupayı alan İsmail abinin neşesini görmeliydiniz. Kahvaltı sonunda yolculuğumuza devam etmek üzere tekrar otobüsümüze yerleştik.

Yolda başkanımız Fedai Erkocaoğlu bize bölge hakkında bilgi verdi. Bu bölgede Anadolu aslanının yaşadığından bahsetti. Anadolu aslanını yakalayana üç yüz bin TL Fotoğrafını çekene elli bin tl ödül olduğundan bahsetti. Babam, o ödülü ben hak ettim. Biraz önce Anadolu aslanının fotoğrafını ben çektim diye Nuri Konukcu amcanın asılı olan kesilmiş bir kuzunun yanında çekildiği resmini herkese gösterdi. Babam 50 bin TL’lik ödülü alamasa da duble ekmek arası köfteyi hak etti. Az gittik uz gittik yol bitti indik. Sonra bayağı çok gittik. Çok doğal yollardan yürüyerek meşhur Kırkpınar mevkisine ulaştık. Mola yeri olarak en büyük pınarın başını tercih ettik. Eşyalarımızı bıraktık ve her dakikada bu güzel yeri belgelemek için fotoğraf çeke çeke yürümeye devam ettik. Başkanımız Fedai hoca buz gibi akan mini bir şelalenin altına oturup elbiseleriyle yıkanarak poz verdi. Toplam beş altı kilometrelik yürüyüş yolu üzerinde çok güzel mini şelaleler manzaralar pınarlar gördük. Hepimiz hayran kaldık. Manzaranın güzelliğinden dolayı sık sık molalar verdik. Bu doğal güzellikleri seyrettik. Gezi arkadaşlarımız bir yerde toplanmışlardı. Yaprakların arasında kirpi gördüklerin söylediler. Hepimiz merak edip toplandık Yaprakların arasında kıpırtı vardı. Hepimiz kirpiyi görmeye çalışırken başkanımız Fedai hoca Rambo gibi yaprakların arasından çıkıverdi. İlk önce korktuk şaşırdık ve sonrasında çok eğlendik. Yukarıya doğru yolumuza devam ettik. Çok büyük kayalar arasında küçük bir şelaleye ulaştık.

Öncü bir grup devam edip etmememiz için önden gidip keşif yaptı. Kayalar yosunlu ve kaygan olduğu için devam etmemizin tehlikeli olacağı konusunda bizi uyardılar. Ve oradan ileri gitmemeye karar verip orda mola verdik. Birkaç kişi daha keşif yapmak için kayalara tırmanmaya çalışırken kimisi hafif kimisi ise ağır ıslandı. Ağır ıslananlardan biri de Kerem Çıtlak'tı Annesi ve babası tarafından acil güneş gören bir tepeye kaldırıldı. KORDOF pankartını getirmeyi unuttuğumuz için İlker abi çok büyük fedakarlıklar yapıp sırtında KARDOF yazısı olan çok amaçlı yeleğini çıkartıp ortaya koydu ve fotoğrafımızı çekti. Kerem Çıtlak kurumaya devam ederken mangal yapacağımız yere doğru yola koyulduk. Dönüş yolu yokuş aşağı olduğu için daha kolay olacak derken ayağımızın altından taşların kaymasıyla daha zor oldu ama her zamanki gibi deneyimli abilerimiz bize tüm zorluklarda yardımcı oldu.

Artık mangal yapacağımız mola yerine ulaşmıştık. Tamer abi mangalı yakmaya koyuldu kerem ise babamı mangaldan uzaklaştırmaya. Bunun nedeni ise babamın ilk gezisinde mangaldaki bütün sucukları yere dökmesiydi. Birkaç yardımsever KARDOF üyesi yiyecekleri hazırladı. Sırayla hepimiz lezzetli köftelerle karnımızı doyurduk. Vakit de bayağı ilerlemişti herkes eşyalarını toparladı ve otobüsün bulunduğu yere yürümeye başladık. Otobüse oturduktan sonra ne kadar yorulduğumu fark ettim. Fakat çok mutlu ve huzurluydum. Geri dönüş yolculuğumuz Mualla ablanın şarkı ve türküleriyle başladı. Son molamızı tekrar Alahan yokuşundaki çay bahçesinde verdik. Çaylar içildi. Otobüse bindik karamana doğru ilerliyorduk. Hava kararmıştı.

Yolculuk esnasında Fedai hocamız ileriki programlar hakkında bize sürekli bilgi veriyordu. Geziye giderken gönülsüz gitmiş olmama rağmen bu geziye katıldığıma çok memnun oldum. Okulum ve derslerim elverdiği müddetçe KARDOF’un bütün etkinliklerine katılmayı düşünüyorum. Karaman’da pazar günleri yapılabilecek en güzel aktivitenin KARDOF gezilerine katılmak olduğunu düşünüyorum. Çünkü sağlıklı, eğlendirici ve eğitici. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”