Türkiye’de bir ilke imza atan Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, amatör liglerde mücadele eden futbolcuların sakatlıklarında tüm sağlık giderlerinin karşılanması için özel bir hastaneyle anlaştı.

BİN 300 FUTBOLCU, HİÇ BİR ÜCRET ÖDEMEDEN TEDAVİ OLABİLECEK

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) ile Özel Acıbadem İzmit Hastanesi arasından imzalanan protokol gereği, Kocaeli genelinde bin 300 amatör futbolcu, sakatlık durumunda Acıbadem’in sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. KASKF’ın bu çalışması diğer illerdeki amatör spor federasyonlarına da örnek teşkil etti. Yapılan protokol gereği Kocaeli genelindeki amatör futbol liglerinde mücadele eden bin 300 sporcu çeşitli sakatlanma ve yaralanmalarda ya da antrenmanlarda meydana gelebilecek sakatlıklarda artık özel hastanede hiçbir ücret ödemeden tedavi olabilecek, gerekirse ameliyata girebilecek.

Amatör futbol liglerinde, özellikle kış koşullarında müsabakalarda yaşanan sakatlıklar ya da antrenmanlarda meydana gelen yaralanmalar, futbolcuların yaşadığı en büyük problemler arasında yer alıyor. Uzun ve yanlış tedavi futbolcuların spor yaşantısını da etkiliyor. Kulüpler ve teknik direktörler de bu sakatlıkların sıkıntısını sezon boyunca yaşıyor. Buradan yola çıkan Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın ve yönetim kurulu, 2014-2015 sezonunda 1. Amatör Küme ve Amatör Süper Lig’de mücadele eden bin 300 futbolcuyu ilgilendiren çok önemli bir anlaşmaya imza attı. Böylece sezon boyunca yaşanacak sakatlıklarda amatör futbolcular özel hastanede ayakta veya yatarak tedavi olabilecek.

3 FUTBOLCU AMELİYAT OLDU

İmzalanan protokol sonrasında amatör ligde mücadele veren 3 futbolcu ön çapraz bağlarının kopması sonrasında özel hastanede ameliyat oldu. Bu ameliyatlarda futbolcular ve kulüpler tek kuruş ödemedi. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, böylece Kocaeli’nde amatör sporcuların sağlık sorunlarının çözümüne verdiği önemi de gösterdi. Kocaeli Körfezspor’un genç futbolcusu Ahmet Gökoğlu, Alikahya Belediyesporlu Veysel Ertosun ile Derince Çenedağspor’da top koşturan Bülent Kibar, sağ ayak ön çapraz bağlarının kopması sonrasında Özel Acıbadem İzmit Hastanesi’nde Prof. Dr. Yavuz Kocabey tarafından ameliyat edildi.

BAŞKANLAR, HASTANEDEKİ FUTBOLCULARI ZİYARET ETTİ

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın ve yönetim kurulu üyeleriyle Derince Çenedağspor Kulüp Başkanı Nevzat Bayram, hastanede ameliyat olan 19 yaşındaki Veysel Ertosun ve 23 yaşındaki Bülent Kibar’ı ziyaret etti. Sağ ayak ön çapraz bağlarının kopması sonrasında ameliyat olan iki futbolcunun en kısa zamanda yeşil sahalara dönmesi bekleniyor. Ameliyat sonrasında özel odada yatan iki futbolcuyu ziyaret eden Başkan Aydın ve yöneticiler, hastaneye gidip genç futbolculara geçmiş olsun dileklerini iletti. Öte yandan, Beylikbağıspor’dan Fatih Özcan, Gölcük GİB’den Berkan Yılmaz ve Fatih Durmuş, Kadıköyspor’dan Cemalettin Yıldırım ve Ramazan Tosun, Bağçeşmespor’dan Rahman Parmak, Körfez Belediye Herekespor’dan Alpaslan Gürbüz, Körfez Esenspor’dan Ahmet Erdal, Yenişehirspor’dan Halil Kılıç, Kavaklıspor’dan Burhan Aydın ve Tolga Dalkırsın’ın ise hastanede ayakta tedavisi yapıldı.

AYDIN: "AMACIMIZ AMATÖR KÜMEDE MÜCADELE EDEN KULÜPLERİMİZE HİZMET ETMEK"

Futbolcuların başarılı bir ameliyattan sonra en kısa zamanda iyileşmesini dilediklerini söyleyen KASKF Başkanı Murat Aydın, "Biz amatör sporcuların sağlık sorunları giderilmesi konusunda ilk adımı yıllar önce attık. Tüm sahalarda sağlık memurları, yine bizim verdiğimiz sağlık çantalarında bulunan malzemelerle sporculara saha içinde ilk tedavisini yaptılar. Şimdi ise 2014-2015 sezonunda Özel Acıbadem İzmit Hastanesi ile protokol imzaladık. Amacımız 1. Amatör Küme ve Amatör Süper Lig’de mücadele eden kulüplere hizmet etmektir. Bunlardan 53 kulüp formları doldurup başvuruyu yaparken, bin 300 sporcu faydalanma imkanı buldu. Ameliyat olan iki futbolcumuzun operasyon ücreti ve tedavileri boyunca tüm masrafları Özel Acıbadem İzmit Hastanesi tarafından karşılanacak. Bu desteklerinden dolayı emeği geçen tüm Özel Acıbadem İzmit Hastanesi yöneticilerine ve personeline teşekkür ediyoruz’’ dedi.