Cimnastik antrenörü Ufuk Aktaş eşliğinde Kazımkarabekir İlçesi’nde çocuklara yönelik ücretsiz cimnastik kursu başlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, minik öğrencilere spor yapma kültürünü aşılıyor. İlçe Spor Salonunda Cumartesi ve Pazar günleri eğitim geleceğin sporcuları eğitim süreleri boyunca fiziki, sosyal ve manevi eğitimlerle profesyonelliğe giden yolda önemli adımlar atıyor.
Çalışmaların eğlenceli bir şekilde gerçekleştiğini belirten antrenör Aktaş;” İlçede yaşayan 5-8 ve 9-12 yaş grubu öğrencilerimize Cimnastik sporunun temel eğitimlerini eğlenceli bir şekilde öğretmeye çalışıyoruz. İki gruptan oluşan kurslarımızda yaklaşık 50 öğrencimiz katılıyor. İl Müdürlüğümüz bünyesinde devam eden kurslarımız yılsonuna kadar devam edecektir” diye konuştu.
“İlçelerde Spor Yatırımlarımız Devam Ediyor”
İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenörlerle birlikte ilçelerde sporun yaygınlaşması için seferber olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Amacımız sporun sadece merkezde değil tüm ilçe ve beldelerde yaygınlaşması. Bu yönde çalışmalarımız ciddi bir şekilde devam ediyor. Yetenekli çocuklarımızı bu çalışmalar sonunda gün yüzüne çıkararak Türk sporuna kazandırmak istiyoruz”
“Kurslar Ücretsiz Veriliyor”
Gençlerin verilen kurslara yoğun ilgi gösterdiğini belirten İl Müdürü Kısacık;” Kurslarımıza vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgi var. Kurs kayıtlarımız ücretsiz bir şekilde devam ediyor. Cimnastik sporu yapmak isteyen 5 ile 12 yaşlarındaki sporcularımızın velileri, kurslarla ilgili olarak İl Müdürlüğümüzü arayarak gerekli bilgiyi alabilirler” şeklinde konuştu.