Türkiye 'de geleceğin teminatı çocuklarımız için yapılan proje ve yatırımların öneminin farkında olan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kazımkarabekir Kaymakamlığı ve Kazımkarabekir Belediyesi, Kazımkarabekir ‘de yaşayan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak, spor alışkanlığını kazandırmak ve çocukların yüzme öğrenmesini sağlamak amacıyla “Yüzmeyi Seviyoruz” projesini hayata geçirdi.
Hayata geçirilen proje kapsamında Kazımkarabekir’den gelen 30 öğrenci iki hafta boyunca Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzunda alanında uzman antrenörler eşliğinde yüzme eğitimlerine katılacak. Çocuklar, yüzme öğrenmenin yanı sıra kendileri için hazırlanan aktivitelere de katılma imkânı bulacak.

Sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Kazımkarabekir’de bulunan yavrularımıza spor yapmayı sevdirerek, yüzme keyfi yaşatmayı amaçlıyoruz. Böylece öğrencilerimiz okulların açılmasından önce moral depolayacaklar. Proje iki hafta boyunca görevlendirdiğimiz alanında uzman antrenörlerimiz eşliğinde devam edecek” diye konuştu.