Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Disiplin Kurulu Asbaşkanı Avukat Remzi Kazmaz, “Bugün yarın Anayasa Mahkemesi’nin KCK hakkında vereceği karar 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bir yol göstericisi olacağını umuyorum" dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki avukatlık bürosunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Disiplin Kurulu Asbaşkanı Avukat Remzi Kazmaz 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hukuk dışı yollarla elde edilen delillerin delil olarak sayılmayacağını şike davasının sonucunu KCK davasından sonra verilmesini uygun olduğunu söyledi.

Kazmaz yaptığı açıklamada özel yetkili mahkemeler ile normal mahkemeler arasındaki farkı anlatarak, “Şike davasında sona doğru yaklaşıyoruz. Arap saçına dönen şike davası en son 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından verilen bozma kararına uymasıyla bir bütünlük tamamlayarak yoluna devam ediyor. 2011 yılında başlayan şike davası şikeye teşebbüs, şike gibi suçlamaların yanı sıra resmi evrakta sahtekarlık ve çete kurma örgüt kurma davası da açılmıştır. 16. Ağır Ceza Mahkemesi, özel yetkili mahkeme olması sıfatıyla şike davasına vermiş olduğu mahkumiyet kararları. 5. Yargıtay tarafından kısmen onandı. Dün Yargıtay’ın bozma kararına karşı, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin vereceği karar önemliydi, direnme kararı verebilirdi. Direnme kararıyla birlikte ceza genel kuruluna gidecek olan bu dava beklide ortada bir kaos oluşturacaktı. Şike davası bölük pörçük oldu. Yargıtayın vermiş olduğu bozma, onama ve düşme kararından sonra ortaya çıkan sonuç 13. mahkemenin başında gerçekten çok sıkıntılı bir durum var. Bir hukukçu olarak 2 davada 13. mahkemede Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanma olayı ve 31 sanıkla ilgili uyma kararı 2 davanın da bir dosyada birleşme durumu olabilir düşüncesindeyim" diye konuştu.

“ŞİKE DAVASINDA KCK DAVASININ SONUCU BEKLENMELİ”

Kazmaz, KCK davasının altını çizerek, “Bu davada önümüze çıkacak bir sorun var 16. mahkeme özel yetkili bir mahkemeydi orada uygulanan kanunu ve hükümleri değişikti. 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise normal olarak yoluna devam ediyor. KCK davalarında da aynı durum vardır. Bu durum anayasa mahkemesine iletilerek nasıl bir yol, nasıl bir usul hakkında ana yasa mahkemesinin vereceği kararı 13. Ağır Ceza Mahkemesi beklemeli. Bir daha kaos bir ortama neden olmaması için. Bugün yarın Anayasa Mahkemesi’nin KCK hakkında vereceği karar 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bir yol göstericisi olacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.

“DELİL OLMASA CEZA DA OLMAZ “

Avukat Remzi Kazmaz Özel yetkili mahkemelerin kullandığı deliller normal mahkemelerde kullanılamayacağını sözlerine ekleyerek, “Bu dava başlarken özel yetkili savcılık, özel yetkili mahkemeler tarafından belli bir amaca hizmet etmek için başlatıldı. Hak, hukuk vicdanın olmadığı bu dava geldiği aşamada ise normal mahkemelerce yargılama devam etmekte. O zaman farklı yollarla hukuka usule uygun olmayan yöntemlerle elde edilen delillerle mahkumiyet kararı çıkan bu davada şu anda yargılama yeniden yapılacaktır. Deliller hukuki anlamda değerlendirilecek ve toplanacaktır. Yani geçmişteki tapeler, geçmişteki deliller, resimler, ses kayıtları bu davaya asla delil olamayacaktır. Yasal yollarla elde edile bilecek olan deliller baza alınarak mahkeme görülecektir. Halkın vicdanı o zaman rahatlar. Delil olmasa suç olmaz suç olmazsa cezada olmaz ama sayın mahkemenin vereceği karar hakkında şu anda bir şey söylemek uygun olmaz” diye konuştu.