Amatör Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen “Hüseyin Kayapınar Biriç Turnuvası” Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasında gerçekleşti.

Toplam 28 sporcunun katıldığı birinç turnuvasında 12 kişi dereceye girerek madalya kazandı. Türkiye Biriç Federasyonu Karaman İl Temsilcisi Ramazan Kaya turnuvaya katılan sporculara teşekkür ederek, “Türkiye genelindeki Biriç Federasyon Başkanlıklarının düzenlediği bütün biriç turnuvalarına lisanslı sporcularımızla birlikte katılıyoruz. Biriç keyif ve eğlence sporudur. Oyun esnasında sporcular birbirleriyle muhabbet ederek iyi ilişkiler kurabilir. Bu anlamda Karaman’daki gençlerimizin de bu spora ilgi göstermesini istiyoruz. Ayrıca gençlerin biriçe olan ilgisinin artması için gerekli teşviklerin ve hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor. Biriç öğrenmek isteyen herkese Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz dersler veriliyor” dedi.

Biriç turnuvalarında bugüne kadar 3 kere birincilik madalyası kazanmış olan Emekli Öğretmen Muhsin Şahin ise, biriç sporunun yaygınlaşması gerektiğini dile getirerek, üniversite öğrencilerinin biriç sporuyla ilgilenmelerini tavsiye etti.

Turnuvada dereceye giren isimler şu şekilde:

Biriciler; İbrahim Gürel, Muhsin Şahin, Ramazan Kayapınar ve Osman Kirtiş.

İkinciler; Hüseyin Doğan, İbrahim Koç, Kerim Şimşek ve Hacı Musa Uğur.

Üçüncüler; Mehmet Çömlek, Remzi Yağcıoğlu, Ünal Çüldür ve Osman Yorulmaz.

Turnuvaya katılan diğer sporcuların isimler ise şöyle sıralayabiliriz: Remzi Çömlek, Hidayet Ermiş, Hüseyin Çelebi ve Abdurrahman Arı.