Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, İl Spor Merkezleri kış dönemi hızlandırılmış spor eğitim kursları yarıyıl tatilinde 81 ilde olduğu gibi Karaman ilinde de ‘’Tatil Coşkun Spor Tutkun Olsun’’  sloganı ile gerçekleştirildi.

                2014-2015 Eğitim Öğretim yılı yarı yıl tatil dönemi olan 23 Ocak - 09 Şubat tarihleri arasında ’Tatil Coşkun Spor Tutkun Olsun’’ sloganı ile  “Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinde bulunan spor çağındaki öğrencilerimize,branş antrenörlerimiz nezaretinde hızlandırılmış spor eğitim programları “Tatil Coşkun Spor Tutkun Olsun” sloganın enerjisine yakışır şekilde kurslara katılan tüm sporcu öğrencilerin coşkuyla sona erdi.

                Bu proje ile Karaman’da spor branşlarının tanıtılması, seviye kurslarının verilmesi, spor bilincinin kazandırılması ve bu süreci aktif dinlenmiş olarak tamamlayarak eğitim öğretime zinde bir şekilde dönmeleri amaçlanmıştır. Bu kapsamda Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yaklaşık 16 branşta kurslar açılmıştır.(Atletizm, Badminton, Basketbol, Bilardo, Bisiklet, Cimnastik, Hentbol, Güreş, Judo, Karate, Masa Tenisi, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Yüzme, Wushu).

                Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “Spor İl Müdürlüğü olarak, yediden yetmişe herkesi sporun içine çekebilmek için her fırsatı ülke sporu için kazanca dönüştürmenin çabası içerisindeyiz. Okulların tatil olması ile birlikte öğrencilerin tatil döneminde alanında uzman antrenörlerimizle birlikte tüm tesislerimizdeki hızlandırılmış kurslara davet ettik. Gösterilen ilgiden hem bizler, hem veliler hem de en çok eğlenen sporcu öğrencilerimizle birlikte memnun olduk. Kurslara ilgi gösteren tüm velilere spora verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, tüm antrenör ve sporcularımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.