Türkiye Judo Federasyonu’nun 2017 faaliyet takviminde yer alan Minikler Türkiye judo Şampiyonası 14-16 Eylül 2017 tarihleri arasında Karaman’da yapılacak.

Karaman’ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Minikler Türkiye judo Şampiyonası için geri sayım başladı. 14-16 Eylül 2017 tarihleri arasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenecek olan şampiyona için tüm hazırlıklar aralıksız devam ederken Türkiye genelinde birçok kulübün yer alacağı organizasyona katlımın yüksek olması bekleniyor.

Türkiye Judo Federasyonu tarafından düzenlenen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilecek olan Minikler Türkiye judo Şampiyonası, Erkeklerde 26 – 30 - 34 – 38 – 42 – 46 – 50 – 55 – 60 - + 60 kg,  Bayanda ise 24 – 28 - 32 – 36 – 40 – 44 – 48 – 52 – 57 - +57 kg arası sıkletlerde düzenlenecek.

Karaman’ın yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, üç gün boyunca devam edecek şampiyonada judo şöleninin yaşanacağını belirtti. Tüm sporseverleri bu büyük şölene beklediklerini belirten Kısacık, sözlerine şöyle devam etti:

“Karaman’da göreve başladığımız günden bu yana ilimize birçok branşta organizasyon alarak ilimizin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştık. Şükürler olsun aldığımız tüm organizasyonlardan alnımızın akıyla çıkarak Karaman’ımıza yakışır bir şekilde misafirlerimizi ağırladık. Şuanda yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. Yaklaşık 70 ilden bin 500’e yakın bir sporcu kafilesi bekliyoruz. Bu tarz organizasyonlar ilin tanıtımı ve o ilde sporun gelişmesi açısından çok önem arz ediyor. Özellikle bünyemizde yer alan sporcularımızı antrenörlerimiz eşliğinde müsabakalara getirerek bu heyecanı yerinde izlemelerini sağlıyoruz. Sporcu da daha çok motive olarak yapmış olduğu branşa bakış açısı değişiyor ve daha çok azimle çalışmaya başlıyor. Şampiyona öncesi tüm antrenör ve sporcularımıza başarılar diliyor, bütün Karamanlı sporseverleri bu büyük şölene davet ediyorum” diye konuştu.