Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nun seçimli genel kurulu için ilk aday Alp Kızılsu oldu.

Geçmiş dönemlerde milli formayla ülkemizi temsil eden sporculardan Alp Kızılsu, düzenlediği basın toplantısıyla başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Toplantıya Avcılık ve Atıcılık Federasyonu eski Asbaşkanı ve Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan vekili İlhan Satık, Bursa Amatör spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar Milli sporcular Hakan Minare ile Nihan Kantarcı ve Bursa Merkez Kulüp Kaptanı Tuğrul Turan katıldı.

Seneler önce Atıcılık ve Avcılık Federasyonu asbaşkanlığı yaptığını ve Alp Kızılsu’nun kendisine babadan emanet olduğunu dile getirin Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, "Sporun içinden gelenlerin kişilerin bu tür federasyonları yönetmesi gerekiyor. Olimpiyat görmüş bir sporcu Alp Kızılsu buna en uygun isimdir. Kendisini Bursa olarak destekliyoruz" dedi.

"ATICILIK SPORUNU DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIM"

Çıktığı bu yolda kendisini destekleyen Bursalı spor yöneticilerine, ailesine ve sporcu arkadaşlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Alp Kızılsu,” Yaklaşık 36 yıldır bu sporu yapıyorum. Bu zaman zarfında milli takımda yer aldım. Atıcılığın geldiği noktada artık bana da bir görev düştüğü kanaatine vardım. Arkadaşlarımın da talebi bu yöndeydi. Olağanüstü genel kurulda 28 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan federasyon başkanlığı seçimine aday oldum. Atıcılıkta bugüne kadar kazandığım bilgi ve birikimlerim sonucunda atıcılık sporunu mutlaka daha öteye götürebileceğimi ve modern ülkeler seviyesine getirebileceğime inanıyorum. Bu sürecin herkes için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

"BURSA OLARAK DESTEKLİYORUZ"

Türk ve Bursa sporuna büyük emekleri geçen Alp Kızılsu’nun federasyon başkanlığı adaylığını canı gönülden desteklediklerini dile getiren Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Vekili İlhan Satık, atıcılık sporunun Alp Kızılsu başkanlığında Bursa’da ve Türkiye’de hak ettiği yere kavuşacağını inandığını söyledi.

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ise, “Alp Kızılsu’ya çıktığı yolda başarılar diliyorum. Bursalı bir federasyon başkanının, atıcılık sporunun içinden gelen birinin başkan olması çok önemli. Bugüne kadarki başarıları ortada. 36 yıllık tecrübeye sahip olan Alp Kızılsu’nun yanında olacağız” ifadelerini kullandı.