Karaman’da Nisan ayında antrenmanlara başlayan Yunuskentspor Bayan futbol takımı Kayseri’de ilk maçına çıktı. Kayseri Gençlerbirliği Bayan takımı ile yapılan hazırlık maçını temsilcimiz 6 3 kazandı. Golleri 2 Halime 2 Didem 1 Ceyda 1 Eda kaydetti. Maç boyunca oyun kontrolünü elinde tutan ve etkili oynayan temsilcimiz rakibinin de beğenisini kazandı. 
Kulüp başkanı Fatih Şimşek yaptığı açıklamada ‘’Karaman’da cesaret gerektiren bir ilk başlattık. Yolumuz zorluklarla dolu. İlimizde bayan futbolu denilince çok tuhaf karşılayan insanlar var. Bunun yanında maddi zorluklar da çok büyük. Ancak biz takım olarak tüm zorluklara rağmen inanmış durumdayız ve Haziran ayında, Genç Kızlar ve Yıldız Kızlar kategorisinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonası ve ardından başlayacak olan Kadınlar 3. ligine katılmaya kararlıyız’’ dedi. 
Antrenör Mümin Taş ise ‘’Antrenmanlarımız disiplinli bir şekilde devam etmekte. Kızlarımız haftada iki gün Karaman spor tesislerinin izin verdiği ölçüde çalışmaktadır. Hepsi ilimizi başarılı bir şekilde temsil etmeye inanmış durumda idmanlarını sürdürmektedir. Takımımıza katılmak isteyen bayanlar bize 0 506 911 93 39 numarasından ulaşabilirler’’ dedi.
Temsilcimizin bir sonraki maçı 24 Ekim’de Mersin Gençlerbirliği ile Mersinde oynayacak.