Geçtiğimiz yılın en başarılı sporcuları ile takımlarının belirlendiği Spor Ödülleri Gecesi’ne BESYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
“Spor; sevgi, dostluk ve birlikteliktir”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Spor Ödülleri Gecesi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Spor Ödülleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin, KMÜ BESYO’nun sportif ve kültürel etkinliklerin öncüsü olan bir okul olduğuna dikkat çekerek, “Sizlerin katılımıyla 2014 yılının en başarılı sporcularını ve takımlarını seçtik. Sporun evrensel nitelikte olduğunu, birliktelik olduğunu, dostluk olduğunu, sevgi olduğunu bugün sizlerin sayesinde bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarım.” dedi.

“Hayalim bir madalya kazanmaktı, 25 madalya kazandım”

“2016 olimpiyatlarında altın madalya kazanmak istiyorum”

Bireysel sporlarda yılın sporcusu Rıza Kayaalp seçildi. Ödülünü BESYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal’ın elinden alan Kayaalp, 2000 yılında bu yola çıktığını belirterek, “Hayallerimde bir tane madalya almak varken, Avrupa ve Dünya Şampiyonasında 25 tane madalya kazandım. Çok çalıştım, hiç yılmadım ve yeteneğimin farkında olarak büyük işler başarabileceğimin bilincindeydim. 2005 yılından bu yana katıldığım şampiyonalardan elim boş dönmedim. Tek eksiğim olimpiyat altın madalyası. İnşallah onu da 2016 olimpiyatlarında alarak seriyi tamamlamak istiyorum.” şeklinde konuştu. 

TRT Futbol Arena programı ise yılın en iyi çıkış yapan spor programı seçildi. TRT Futbol Arena programı adına geceye katılan TRT Haber Muhabiri Necati Ermiş ödülünü Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’tan aldı.

Yılın Spor Ödülleri anketinde elde edilen oy sonuçlarına göre yılın en iyi hakemi Cüneyt Çakır seçildi. Çakır’ın yoğun maç temposundan dolayı gelemediği törende ödülünü ise Karaman Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Kayatürk aldı.

Yılın en yeni spor kanalı kategorisinde ise TV8’in Telegol programı ödüle layık görüldü. Genel Koordinatör Banu Ilıcalı’nın katılamadığı törende ödülünü onun yerine Acun Medya izleyici temsilcisi ve aynı zamanda KMÜ Öğrenci Toplulukları Başkanı Eren Ertem aldı.

2014 Yılı Spor Ödülleri Gecesinde ödül alan sporcular, takımlar ve spor programları şu şekilde sıralandı:

Takım Sporlarında Arda Turan Yılın Sporcusu

Bireysel Sporlarda Rıza Kayaalp Yılın Sporcusu

Bireysel Sporlarda Taha Akgül Yılın Sporcusu

NTV Spor 90 Dakika Programı Yılın Spor Programı

TRT Futbol Arena Programı Yılın En İyi Çıkış Yapan Spor Programı

TV8 Programı Yılın En Yeni Spor Programı

Galatasaray Spor Kulübü Yılın Takımı

Basketbol Anadolu Efes Spor Kulübü Yılın Takımı

Voleybol Vakıfbank Bayan Takımı Yılın Takımı

Fatih Terim Yılın Spor Adamı

Aykut Kocaman Yılın Teknik Direktörü

Cüneyt Çakır Yılın Hakemi

Türk Telekom Arena Yılın Stadyumu

Semih Kaya Yılın Fair Play Adayı

2014 Yılı Spor Ödülleri Gecesinde Onur Ödülü almaya hak kazanan isimler ise şu şekilde:

Judo Balkan Şampiyonu Feyzullah Uysal, Judo Dünya Beşincisi Cennet Çolak, Judo Avrupa Beşincisi Ayşe Kesiktaş, Milli Futbol Takımına seçilen Gökhan Köksal ve Emre Elhan, Tekvando Avrupa Şampiyonu Kürşat Büyükeken ve Murat Kolankaya, Tekvando Dünya Üçüncüsü Hilal Şimşek, Ali Kabadayı, Furkan Küçükdoğru, Kasım Can Kartal,  Ahmet Ömer Türe, Muhammet Ali Köksaldı, Muhammed Oran, Ferhat Sezer, Onur Açıkgöz, İlyas Güneş, Abdülmuttalip Dökmetaş, Emine Yılmaz, Nuri Terliksiz, Mehmet Keskin ve Zeynep Keskin, Harun Yükseksoy, Sümeyye Sezer, Zafer Elasan, Mehmet Altay, Yavuz Selim Din, Büşra Akbay, Fulden Gökalp, Ayşegül Fundaalp, Samet Gümüşel, Murat Sarıışık, Ahmet Özdemir, Yasin Ceylan, Zafer Yavuzaslan, Ramazan Sönmez, Aykut Yılmaz, Recep Köse, Alperen Akbulut, Rasim Saraç.