Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, sosyal duyarlılık etkinliklerinden birini daha gerçekleştirerek, Engelliler Spor Şölenine ev sahipliği yaptı. 
Bu yıl ikincisi yapılan Engelliler Spor Şöleni, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun organizasyonu ile 30 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirildi. Karaman Valisi Süleyman Kahraman, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, idari ve akademik personelin yanı sıra çok sayıda engelli ailesi de şöleni keyifle izledi.  
Her biri BESYO öğrencileriyle el ele salona giren fiziksel ve bedensel engelli çocukların yüzlerindeki mutluluk, şölen tamamlanana kadar devam etti. 
Şölen başlangıcında konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldırım, engellilerin ötekileştirilmeden yaşam kalitelerinin yükseltilmesi gerektiğini belirtti.
BESYO öğrencileri ile birlikte jimnastik, capoeira, judo gösterileri yapan engelli çocuklar, şölen süresince coşku ile alkışlandı. Fiziksel ve bedensel engelli çocuklara Karaman Valisi Süleyman Kahraman, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ile Prof. Dr. Mehmet Karataş ve Genel Sekreter Ahmet Tüfekçi tarafından madalyaları verildi. 
Şölende Karaman Valisi Süleyman Kahraman’ı bilek güreşinde yenilgiye uğratan görme ve zihinsel engelli çocuklar, büyük ilgi ile izlendi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri ile engelli çocukları birleştiren etkinlik, balonlarla oynayan engelli çocukların neşeli gülücükleri eşliğinde sona erdi.

DİĞER RESİMLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ