Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜ BESYO) öğrencileri ve aynı zamanda milli sporcularımız olan Taha Akgül, Soner Demirtaş, Sezer Akgül ve Nur Tatar, Bakü 2015 Avrupa Oyunlarında elde ettikleri başarılarla başta KMÜ ailesi olmak üzere bütün Türkiye’nin yüzünü güldürdüler.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 1. Avrupa Oyunlarına 190 sporcuyla katılan Türkiye, altı gün süren güreş müsabakalarını 2 altın, 1 gümüş, 7 bronz madalyayla tamamladı. Türkiye’nin güreşte kazandığı 10 madalyanın 3’ü ise KMÜ öğrencilerinden geldi.

Altın Madalya Taha Akgül’ün

Erkekler serbest stil güreşte Türkiye'yi 125 kiloda temsil eden Taha Akgül, ilk turda Azerbaycanlı rakibini 3-1, çeyrek finalde Polonyalı ve yarı finalde de Slovak rakibini tuşla yenerek adını finale yazdırdı.

Finalde Belaruslu rakibiyle karşı karşıya gelen Taha Akgül, müsabakanın ilk dakikalarından itibaren rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyerek bulduğu sayılarla bir anda 6-0 öne geçti. Kalan dakikalarda da rakibine sayı şansı vermeyen milli güreşçimiz, minderden 6-0 teknik üstünlükle ve 3-0 galibiyetle ayrıldı. Bu skorla Taha Akgül üst üste dördüncü kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak kendi rekorunu geliştirdi.

Soner Demirtaş’tan Gümüş Madalya

Müsabakalarda erkekler serbest stil güreşte 74 kiloda yarışan Soner Demirtaş, ilk turda Fin rakibini 4-0 skorla ve çeyrek finalde Azerbaycanlı rakibini tuşla geçmeyi başardı, yarı finalde de Bulgar rakibini 3-1’lik skorla saf dışı bırakarak adını finale yazdırdı. Soner Demirtaş, finalde Rus güreşçiyle karşılaştı. Karşılaşmadan mağlup ayrılan Demirtaş, erkekler serbest stilde gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bronz Madalya Sezer Akgül’den

Erkekler serbest stil 57 kiloda milli güreşçi Sezer Akgül, ilk turda Estonyalı rakibini 3-0 yendi ve çeyrek finalde Rus rakibine 3-1 kaybetmesine rağmen rakibinin finale yükselmesiyle repesaj maçlarına kaldı. Repesaj ikinci turunda Ukraynalı rakibini 3-1 mağlup eden Sezer Akgül, bronz madalya maçına çıkma hakkı elde etti.

Bronz madalya için repesaj maçında Azerbaycanlı güreşçiyle karşılaşan Sezer Akgül, rakibini tuşla mağlup ederek Türkiye’ye bronz madalya getirdi.

Tekvandoda Bronz Madalya Nur Tatar’dan

Bakü 2015 Oyunlarında Avrupa kadınlar 67 kiloda mücadele eden Nur Tatar ise bronz madalya kazandı. Müsabakaların ilk turunda Sırp rakibini yenen Nur Tatar, çeyrek finalde Azerbaycanlı rakibine kaybetmesine karşın rakibinin finale yükselmesiyle repesaj maçlarına çıkma hakkı elde etti.

2012 Olimpiyatları ve 2015 Dünya Şampiyonasının gümüş, 2012 Avrupa Şampiyonasının ise altın madalyalı ismi Tatar, repesaj maçı ilk turunda eşleştiği Hollandalı tekvandocuyu mağlup etti. Milli tekvandocu, repesaj maçı ikinci turunda Fransız rakibini de yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.