KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi daha önce dünya şampiyonu ünvanını kazanan güreşçimiz Taha Akgül Avrupa Güreş Şampiyonası serbest stil 120 kiloda altın madalya alarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Tiflis'te düzenlenen Avrupa Güreş şampiyonası'nda 120 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz Taha Akgül, finalde Ukraynalı rakibini devirerek altın madalya kazandı.

KMÜ’lü güreşçi ödül törenin ardından yaptığı açıklamada, ilk Avrupa şampiyonluğunu geçen yıl Sırbistan’da elde ettiğini, Tiflis'te 2. kez aynı mutluluğu yaşadığını ve Türkiye'nin başarılarının devam edeceğini söyledi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen yaptığı açıklamada, Taha Akgül’ü başarısından dolayı tebrik ederek şunları söyledi: ”Başarı inanç, emek ve çalışma ister. Öğrencimiz büyük emek harcayarak başarılar elde etmiş ve etmektedir. Çalışmanın hiçbir zaman boşa gitmeyeceği, karşılığının mutlaka alınacağı bu şampiyonada bir kez daha ortaya çıkmıştır. Taha Akgül ve onu yetiştiren tüm hocalara teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi