MİLLİ SPORCUMUZ TAHA AKGÜL ALTIN MADALYA KAZANDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencilerinden ve milli sporcumuz Taha Akgül, Finlandiya'da devam eden Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanarak üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu. 

2012 ve 2013 yıllarında iki Avrupa şampiyonluğu bulunan Taha Akgül, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen şampiyonanın üçüncü gününde maçlarına çok hızlı başladı ve hiçbir rakibine puan vermeden finale çıktı. Üçüncü kez Avrupa şampiyonluğu isteyen Akgül, 1. tur ilk maçında Ermenistanlı Andranik Galstyan ile karşılaştı. 10-0'lık skor yakalayan Taha, rakibini teknik üstünlükle yendi. 

“Rakibine fırsat vermedi”

Milli güreşçimiz çeyrek finalde Belaruslu Vadzim Shvedau'yu 11-0 teknik üstünlükle yendi ve yarı finale yükseldi. Yarı finalde de başarılı bir performans sergileyen Taha Akgül, Ukraynalı Oleksandr Khotsianivskyi karşında da 10-0 öne geçti ve teknik üstünlükle karşılaşmayı kazanarak finale çıktı. 

Finalde Rus güreşçi Alan Anatolevitch Khugaev ile mindere çıkan Akgül, rakibine fırsat vermeden kısa bir sürede maçı 10-0 sonuçla bitirerek altın madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçla Akgül, art arda üçüncü kez Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

İzleyicilerden yoğun alkış alan Taha Akgül, Türk bayrağını alarak minderde tur attı ve seyircileri selamladı.