Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu’nun altyapısında oynayan futbolcuların aileleri, kulübe dilekçe vererek ’Kobani’ olaylarından dolayı çocuklarının Güneydoğu ve Doğu illerine maça gitmemelerini istedi. Ancak kulübün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yaptığı yazışmalar sonucunda Doğu illerinde şu anda olayların bittiği ve maçların iptal edilemeyeceği yazısı geldi.

IŞİD’in Kobani’ye saldırmasını protesto etmek isteyen PKK yandaşlarının son 10 günde Türkiye’de birçok ilde başlattığı eylemler sporu da vurdu. Olaylarda birçok iş yeri, araç, kamu ve özel bina zarar görürken, çok sayıda vatandaş yaralanmış ve hayatını kaybetmişti. Bu olayın üzerine de Mersin İdmanyurdu altyapısında oynayan futbolcuların aileleri kulübe dilekçe vererek, çocuklarının Doğu ve Güneydoğu illerine maça gitmemesini istedi. Bunun üzerine harekete geçen kulüp, TFF’ye durumla ilgili yazı yazdı. TFF ise şu anda Diyarbakır dışında bütün illerde olayların bittiği ve maçları iptal edemeyecekleri yönünde kulübe yazı yazdı.

"MAÇLARA GİTMEK ZORUNDAYIZ"

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin İdmanyurdu Altyapı Sorumlu Antrenörü Sedat Hazımoğlu, ailelerin olaylardan dolayı kaygılarının oluştuğunu ifade ederek, "Bu kaygılar malum olaylar yüzünden. U-14, U-15 ve U-16 yaş grubu sporcuların velileri de çocuklarının oraya gitmeleriyle ilgili korkuları vardı. O yüzden ’biz çocuklarımızı eğer bu şekilde olaylar devam ediyorsa oraya gönderme taraftarı değiliz’ dediler. Hatta ’biz federasyona da gerekli dilekçeyi verebiliriz’ diye söylediler. Bize de gerekli bildirimi yaptılar. Biz de velilerin bu kaygılarını federasyona bildirdik. Federasyondan bize gelen son yazıya göre bu hafta gideceğimiz Batman ilinde huzur ortamının müsait olduğu, maçların oynanabileceği ve maçları iptal edemeyeceklerini bize bildirdiler. Biz de bu yüzden gitmek zorundayız. Zaten gitmesek puan silme, para cezası akabinde A Takıma yansıyacak cezalar olabileceğinden gitmek zorundayız. Şu anda Diyarbakır’da bu hafta maçlar iptal edildi. Diyarbakır dışında ise bütün illerde maçlar oynandı" diye konuştu.

Alt yapının sorunlarından da bahseden Hazımoğlu, "Bizim en büyük sorunumuz tesis. Tesis sıkıntısı çözüldüğü zaman Mersin ili futbolcu fabrikası olur. Diğer bütün illere futbolcu yetiştirir. Tesisimiz olmadığı için Mersin’deki amatör takımlar dışarıya tesisi olan futbol takımlarına oyuncuyu gönderiyor. Ancak bizim tesisimiz olsa onların hiçbiri dışarı gitmez. Futbolcu anlamında Mersin potansiyeli yüksek olan bir ilimiz. Şu anda Mersinli olup da profesyonel oynayan çok oyuncumuz var. Biraz daha ilgi alaka artarsa tesis bakımından Mersin’den çok oyuncu çıkar. Tesisleşmenin en büyük sıkıntılarından biri de tabi ekonomik bazı sorunlardır. Ekonomik sorunlarımızı hallettiğimiz zaman çok önemli yerlere geliriz. Tabi tesislerin yanında bazı yatırımlar da yapılması lazım. Altyapının kendisine ait bir bütçesinin olması lazım. Gerekirse altyapının ayrı bir yönetimi olması lazım. Bunlar hep diğer altyapısı güçlü olan takımların kullandığı metotlar. Böyle olursa inanın başarı gelecektir" dedi.